Liefde voor houten kistjes

houten kist op wielen
De laatste tijd heb ik een nieuwe liefde: houten kistjes. Hoe ouder ze zijn, hoe mooier ik ze vind. Het liefst met wat kleine beschadigingen hier en daar.
Graphic kussen - Zuiver

Mijn eerste houten kistje

Het begon allemaal een jaar geleden. We hadden een tvmeubel besteld voor onze nieuwe woning en om het tvmeubel op te vullen kocht ik 2 houten kistjes. Uiteindelijk plaatste ik er maar 1 en maakte ik er wieltjes onder. Het gaf het tvmeubel meteen een warmere uitstraling.
houten kistje op wielen
Ik had dus 2 houten kistjes besteld, maar gebruikte er maar 1 voor het tvmeubel. Het andere kistje heeft eerst een tijdje in de keuken gestaan, maar daar was ik niet heel enthousiast over. In de tussentijd had ik boven een loungehoekje gecreëerd, maar voor mijn gevoel ontbrak hier nog wat aan. Tot ik het houten kistje erbij plaatste, dit maakte het hoekje voor mijn gevoel helemaal af.
13745228_316039872068746_2099323901_n

Nog meer plekken om een houten kistje te kopen

Daarna gebeurde er een tijdje niet veel. We waren druk met alle klussen die een nieuwbouwwoning met zich meebrengt en mijn liefde voor houten kistjes stond even op een laag pitje. Tot ik een nieuw hoekje in de tuin creëerde en had bedacht dat een houten kistje er wel mooi bij zou staan. Dus ging ik online zoeken naar houten kistjes. Eerst via marktplaats, maar daar konden ze meestal alleen in grote aantallen besteld worden. Via marktplaats kwam ik op een aantal brocante webwinkels terecht, dit bleek het walhalla voor houten kistjes te zijn. Wat een keuze!
houten kistje in tuin
Ik kwam op een brocante webwinkel terecht waar ik voor een leuk prijsje 2 fruitkistjes bestelde, 1 kistje was dus voor buiten bestemd. Voor de andere zou ik nog wel een plekje zoeken. Toevallig tikte ik tegelijkertijd bij een kringloopwinkel een mooi industrieel kastje op de kop voor op zolder. Om de koude uitstraling van het kastje te doorbreken plaatste ik het andere fruitkistje er bovenop. Ik vind de tekst op het kistje helemaal geweldig!
bb16c-13636171_1112110775532045_1056930187_n
Bij dezelfde kringloopwinkel als waar ik het industrieel kastje vond stond ook een fruitkistje. Mijn liefde voor houten kistjes was nu echt geboren, dus deze kon ik natuurlijk niet laten staan! Ook dit is weer een stoer doorleefd fruitkistje met een mooie tekst. Op de zijkant van het kistje staat het jaartal 1969, ik vind het zo gaaf dat het kistje al bijna 50 jaar oud is. Waar zou het al die tijd hebben gestaan?  Zou het heel lang bij iemand in de schuur of op zolder hebben gestaan? Of zou het ergens op een liefdevol plekje in huis hebben gestaan? Het kistje kreeg bij mij een plek op de koelkast om het zwart en wit van de keuken wat te doorbreken.
houten fruitkistje in de keuken

In ongeveer een jaar tijd heb ik 5 houten kistjes verzameld. Is dit genoeg? Blijft het hierbij? Ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Het zou maar zo kunnen dat ik bij het volgende houten kistje weer net zo verliefd word en dat deze mee naar huis moet…Zijn jullie ook zo gek op houten kistjes? Ik ben benieuwd of jullie ook een houten kistjes-tik hebben en waar ze bij jullie in huis staan!

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *