Een kleurtje op de muur zorgt voor extra sfeer en karakter in huis. Maar de hele muur geverfd in één en dezelfde kleur, dat kennen we nu wel. Wil je iets anders en unieks? Ik heb 4 originele ideeen voor je. En vind je het lastig een rechte lijn te schilderen op de muur? Lees dan mijn tips over het schilderen van een lambrisering.

Een extra hoge lambrisering

De standaard lambrisering op de muur zie je tegenwoordig overal. Maar wat dacht je van een extra hoge lambrisering? Zorgt voor net wat meer pit en het maakt de ruimte iets intiemer en gezelliger. Het principe werkt hetzelfde als bij de standaard lambrisering: plak met tape een lijn op de muur en verven maar!

hoge lambrisering woonkamer

Een vlak in het midden op de muur

In plaats van een lambrisering kan je ook een vlak in het midden van de muur verven. In plaats van één lijn tape je nu 2 lijnen af. Het vlak er tussenin verf je in de kleur naar keuze. Extra leuk: verf de wandmeubels ook mee, zoals ik hier bijvoorbeeld met de kapstok heb gedaan.

grijze lambrisering hal

De speelse lambrisering

Hoe leuk is deze speelse lambrisering? Het fijne ervan is dat het niet erg is als je uitschiet met verven. Dat hoort er gewoon bij! Ik verfde deze wand uit de losse pols, maar je kan ook eerst een recht vlak verven en daarna nog speels eroverheen verven. Ook kan je hier weer, net als ik heb gedaan, de meubels in dezelfde kleur verven als de wand.

makeuptafel grijs met leren greepjes en lambrisering

Een schuine lijn op de muur

Je kan natuurlijk ook iets anders verven dan een lambrisering. Op de kastenwand verfde ik bijvoorbeeld een schuine lijn op de muur. In dit geval extra leuk omdat ik twee kleuren heb gebruikt, namelijk Brug en Climax, de Kleur van het Jaar 2018 van Histor.

climax met trend droom histor

Wat vinden jullie van deze originele verfideeen? Welk idee is jullie favoriet?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

BewarenBewaren

Wekelijkse wooninspiratie in je mailbox ontvangen? Schrijf je nu in!

* verplichte velden

Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van gratis e-books EN de wekelijkse nieuwsbrief met een interieurtip, overzicht van de nieuwste blogs, een kijkje achter de schermen en meer. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement.