DIY: vakkenwand

DIY: vakkenwand

In de tijd dat ons huis gebouwd werd kon ik uren op internet doorbrengen om inspiratie op te doen voor het nieuwe huis. Ook bracht ik veel zondagmiddagen door met het lezen van woontijdschriften.

Op een van die zondagmiddagen las ik de vtwonen the best of DO IT YOURSELF (2014). In die vtwonen stond een projectje voor een vakkenwand. Ik was meteen fan en wist dat die vakkenwand er in het nieuwe huis MOEST komen. Maar het duurde nog erg lang voor we de sleutel zouden krijgen van het nieuwe huis en het project verschoof wat naar de achtergrond.

In de tussentijd zag ik regelmatig foto’s van @tanjavanhoogdalem op Instagram voorbij komen. Ook zij had een vakkenwand in haar nieuwe woning gemaakt. Voor mij weer extra motivatie om die vakkenwand op het to do-lijstje te plaatsen, want o wat vond ik het mooi bij Tanja. Voor wie Tanja nog niet volgt op Instagram, ga even een kijkje nemen op haar account. Haar huis is geweldig!

Ik moest ondertussen nog geduld hebben voor mijn eigen vakkenwand. Er kwam toch meer kijken bij een nieuwbouwwoning dan gedacht en eerst moesten alle praktische dingen geregeld worden. Maar een paar maanden geleden was het dan toch eindelijk zover en kon ik aan de slag met de vakkenwand.

Werkwijze

Zo gezegd, zo gedaan. Want lieve meiden, het maken van die vakkenwand is helemaal zo moeilijk nog niet! Alles wat je nodig hebt is een paar houten latten, een zaag, een accuboormachine, schroeven en verf.

In de VTwonen DIY staat een uitgebreide beschrijving hoe je de vakkenkast kan maken, maar ik zal het kort uitleggen. Ik heb eerst de latten in de grondverf gezet. Daarna heb ik gekeken hoeveel latten ik in de hoogte wilde plaatsen en deze op maat gezaagd. Vervolgens heb ik deze met een aantal schroeven aan de muur bevestigd. Als laatste heb ik de latten welke in de breedte geplaatst werden op maat gezaagd en met schroeven aan de muur bevestigd. Mijn advies is om regelmatig op een afstandje te kijken waar je het beste de lat kunt plaatsen en varieer in de hoogte en breedte zodat je verschillende vakindelingen krijgt. Als laatste heb ik de muur en latten in dezelfde tint wit geverfd. Je kan hier natuurlijk ook mee variëren door de latten in een andere kleur te verven of de vakken in verschillende kleuren te verven.

Ik ben best trots op dit project omdat ik het helemaal zelf heb gedaan. Manlief was even helemaal klaar met het klussen en had geen zin meer in de lijst met projectjes die ik had liggen. Dat snap ik best wel, want die lijst is nooit af 🙂 Dus ik ben zelf aan de slag gegaan en heb meteen geleerd dat ik meer kan dan dat ik dacht. De materialen voor het volgende projectje liggen dan ook alweer klaar…

Wat vinden jullie van de vakkenwand? Zouden jullie ook zo’n wand in je eigen huis willen?

Liefs,
Ilse – InteriorTwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *