Inspiratie: 10 x de mooiste industriële lampen - InteriorTwin
10 x de mooiste industriële lampen

Inspiratie: 10 x de mooiste industriële lampen

De industriële woonstijl is nog steeds ongekend populair. Als je de blog al wat langer volgt dan weet je dat ik zelf ook fan ben van deze stoere woonstijl. En bij de industriële woonstijl mag een stoere lamp niet ontbreken. In ons huis zijn nog best wat lampen te vinden uit de tijd dat de Scandinavische woonstijl hier favoriet was.

Deze zou ik het liefst vervangen door een industriële en robuuste lamp. Ik ging op zoek naar inspiratie en vond heel wat toffe industriële lampen bij Lampidee. De 10 mooiste lampen heb ik in deze blog verzameld, kijken jullie mee?

10 x de mooiste industriële lampen

Industriële hanglampen

De hanglampen stonden bij ons als eerste op ons lijstje en zijn inmiddels (bijna) allemaal vervangen door een stoerder exemplaar. Met een industriële hanglamp kan je namelijk een perfect statement boven de eettafel maken. Maar ook boven het bed of in de keuken staat een stoere hanglampen super tof. Kies bijvoorbeeld voor een (look-a-like) scheepslamp of een betonlook lamp.

Met een zwarte hanglamp, zoals bij ons boven de eettafel, of een lamp in een stoere kleur als beton, brons of rvs zit je altijd goed. Een betonlook lamp staat bijvoorbeeld heel mooi in een wit, Scandinavisch interieur. Of kies industriële hanglampen van glas gecombineerd met touw, dit hout het lekker luchtig maar krijgt dankzij het touw toch een stoer karakter.

Boven een rechthoekige eettafel of salontafel in de woonkamer staat een stoere rechthoekige lamp met stalen frame, zoals hanglamp Thor, ook heel mooi. Woon je klein? Kies dan voor een robuuste lamp met open frame, zoals de hanglamp Amy.

Ook boven het nachtkastje in de slaapkamer of boven het tvmeubel kan je een industriële lamp ophangen, zoals bijvoorbeeld hanglamp Streva. Dankzij de subtiele maat van deze lamp zorgt deze voor extra sfeer en is hij niet te overheersend.

Industriële vloerlampen

Normaal gesproken ben ik eigenlijk niet zo’n fan van vloerlampen. Ik vind ze vaak wat saai en niet altijd even praktisch. Maar sinds er industriële staande lampen te koop zijn ben ik helemaal om.

Een industriële vloerlamp is in allerlei vormen te koop, soms heel robuust, maar dankzij de strakke vormen en design uiterlijk passen andere industriële vloerlampen juist weer prima in een modern interieur.

Wij hebben er helaas (nog) geen plek voor in de woonkamer, maar regelmatig adviseer ik een mooi stoere vloerlamp in een interieuradvies.

Industriële wandlampen en tafellampen

Met een hanglamp en vloerlamp maak je meteen heel veel impact, maar er zijn nog meer industriële lampen te koop waar je juist iets subtieler die stoere sfeer mee kan neerzetten. Een wandlamp of tafellamp is ideaal om een ietwat donker hoekje te verlichten.

Deze lampen zijn niet alleen praktisch, maar ook erg geschikt als woondecoratie. De tafellamp Birdy bijvoorbeeld is super leuk om op het tvmeubel of een dressoir neer te zetten. Leuk detail bij deze tafellamp is de houten afwerking. Dit geeft de lamp nog meer warmte en sfeer.

birdy lampidee
Tafellamp Birdy

Dit zijn mijn favoriete industriële lampen op dit moment. Er staan nog de nodige witte lampen in huis die ik graag zou vervangen voor een iets stoerder model.

Als tijdelijke oplossing ga ik misschien nog met een DIY aan de slag en spuit ik deze lampen zwart voor een stoer effect. Zelf iets maken is een goedkoop alternatief, maar vaak toch minder mooi dan een nieuwe lamp.

Het liefst ga ik dan ook snel naar de winkel om ook deze lampen te vervangen voor een stoere lamp. En jij? Heb jij al stoere, industriële lampen in huis? Een industriële lamp kan bijvoorbeeld ook goed als slaapkamer lamp.

Liefs,

Ilse

samenwerking bedrijven
10 x de mooiste industriele lampen

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven