Met deze budgettips geef jij je eetkamer een nieuwe uitstraling
Met deze tips geef jij je eetkamer een nieuwe uitstraling

Met deze budgettips geef jij je eetkamer een nieuwe uitstraling

Een tijdje geleden begon het bij mij te kriebelen en kreeg onze eetkamer een nieuwe uitstraling. Ik ging hierbij op zoek naar oplossingen die er niet alleen mooi uitzien, maar ook nog eens leuk zijn voor de portemonnee.

In deze blog deel ik graag mijn favoriete budgettips om je eetkamer een nieuwe uitstraling te geven.

1. Pimp je eettafel

De eettafel is vaak het meest bepalende, maar ook het duurste onderdeel van de eetkamer. Je kan dus veel geld besparen als je ervoor kiest om je eettafel te pimpen i.p.v. een nieuwe eettafel te kopen.

Onze eettafel is al tweedehands en ik besloot deze te verven. Het voordeel van verven is dat je een eindeloze keuze uit kleuren hebt, bijvoorbeeld één van deze witte RAL-kleuren of juist een mooie trendkleur. Het verven van de eettafel kost wel erg veel tijd, iets waar ik mij vooraf nogal op had verkeken.

Gelukkig zijn er ook andere manieren om je eettafel te pimpen die veel makkelijker zijn. Kies bijvoorbeeld voor een tafelzeil in een moderne print en je hebt meteen een heel andere uitstraling. Zelf ben ik fan van de prints met marmerlook of oude tegeltjes. Deze print lijkt sprekend op onze tegeltjes in de hal, zo tof!

Tafelzeil_ favoriete prints

Hou je wat meer van de romantische stijl? Kies dan bijvoorbeeld voor een tafelkleed van gecoat linnen. Zo heb je wel de romantische look, maar ook het gemak van makkelijk afwasbaar tafellinnen. Bij tafelzeilonline.com vind je nog meer inspiratie om je eettafel een nieuwe look te geven met tafelzeil of gecoat linnen.

2. Een nieuwe eetkamerstoel

Zelf kies ik het liefst voor verschillende stoelen aan de eettafel. Dit is niet alleen mooi, maar ook nog eens praktisch als je ervan houdt regelmatig te veranderen in huis.

Zo hoef je namelijk niet alle stoelen tegelijk te vervangen, maar kan je voor 1 of 2 nieuwe stoelen kiezen. Zo bespaar je geld en heb je toch een nieuwe uitstraling in de eetkamer.

3. Bespaar met Marktplaats

Misschien een open deur, maar vergeet ook Marktplaats niet. Zie je een toffe stoel in de winkel? Zoek dan eerst eens op Marktplaats. Zo maakte ik pas nog iemand blij met mijn oude stoel van Zuiver.

Ik had zelf geen plek meer voor deze stoel, maar in bijna elke winkel wordt hij nog verkocht. Zij bespaarde 50 % op deze stoel door eerst op Marktplaats te kijken. En door de stoel te verkopen, had ik weer extra geld om iets anders leuks voor in huis te kopen.

4. Varieer met woondecoratie

Vergeet ook de details niet. Zelfs als je niks veranderd aan de eettafel en stoelen kan je een heel nieuwe sfeer creëren met woondecoratie. Met een mooi vloerkleed onder de tafel, een andere lamp of nieuwe tafeldecoratie verander je makkelijk de look van de eetkamer.

Zo zet ik regelmatig een andere plant of een mooie vaas met bloemen op de eettafel om te variëren.

Wat is jouw favoriete budgettip om een nieuwe uitstraling in huis te creëren?

Liefs,

Ilse

samenwerking bedrijven
met deze budgettips geef jij je eetkamer een nieuwe uitstraling

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven