Woonnieuws mei 2019 - InteriorTwin
woonnieuws mei 2019

Woonnieuws mei 2019

Elke maand vind je op InteriorTwin een overzicht van de leukste nieuwtjes op interieurgebied. Ook krijg je een overzicht van toffe woonbeurzen en niet te vergeten een update over de veranderingen in mijn eigen interieur. Het is tijd voor een overzicht van het woonnieuws uit mei 2019. Lees je mee?

Beestenboel met Graham & Brown

Helemaal van nu: een dierenprint in je interieur. Met de behangen van Graham & Brown maak je een tof statement, kies bijvoorbeeld voor Tiger Taupe, Ostrich Brown of Zebra Brown & Beige (€ 50 per rol). Meer informatie over de behangen vind je op de website van Graham & Brown.

beestenboel Graham & Brown
Fotocredits: Graham & Brown

Potzonnebloem voor een vrolijke zomer

Ook zo gek op zonnebloemen? Dan heb ik goed nieuws voor je. De potzonnebloem Sunsation is namelijk perfect voor in huis of op het terras. Deze zonnebloem wordt slechts 40 centimeter hoog en is in tegenstelling tot zijn grote zus daarom geschikt voor binnen, op het balkon of terras. De Sunsation is te koop bij diverse tuincentra, bloemisten en supermarkten.

Sunsation potzonnebloem
Sunsation potzonnebloem. Fotocredits: mooiwatbloemendoen.nl

Luchtig beddengoed voor warme, zwoele nachten

Om tijdens deze nachten toch lekker fris te kunnen slapen introduceert Beddinghouse dit seizoen twee nieuwe zomerkwaliteiten. Luchtig, ademend, comfortabel en daarmee perfect voor het voorjaar- en zomerseizoen. Seersucker is een gloednieuw zomermateriaal dat op warme zomeravonden zeer licht en comfortabel is. Het is een dunne, zachte stof gemaakt van 100% katoen met een gebobbeld oppervlak. De andere nieuwe kwaliteit is Jersey. Deze zachte soepele stof voelt aan als je favoriete T-shirt. De elastische en rekbare stof biedt maximaal comfort. Dit zomerse beddengoed is verkrijgbaar in diverse vrolijke prints en patronen. Kijk voor meer informatie op de website van Beddinghouse.

zomers beddengoed Beddinghouse
Fotocredits: Beddinghouse

Poeder (roze) servies voor in huis

Ook zo gek op de serviezen van Iittala? Dit servies van Scandinavisch design is nu verkrijgbaar in een nieuwe kleur: poeder. Het tijdloze Teema-servies is nu te koop in deze romantische kleur. Mix & match met borden (drie afmetingen), schalen (twee afmetingen) en een beker en creëer een prachtig stilleven op tafel. Het servies is o.a. op deze website te koop.

Iittala_2019_Teema_Valkea_AinoAalto_Kastehelmi_Kartio-1
Fotocredits: Iittala

Return to Sender

Return to Sender verkoopt prachtige handgemaakte woonaccessoires, lifestyle producten en stationairy. Het mooie aan de producten van Return to Sender is dat deze gemaakt worden door vrouwen in ontwikkelingslanden. Zij ontvangen hiervoor een eerlijk loon en kunnen hierdoor onafhankelijker worden. Er worden regelmatig nieuwe producten aan de collectie van Return to Sender toegevoegd. Zelf heb ik fijne accessoires van ze in huis voor op het bureau.

duurzame bureauaccessoires

Woonbeurzen juni 2019

  • 5 tot en met 7 juni: Design District is het beste vakevenement voor interieurdesign in Nederland. Gedurende 3 dagen is een beursvloer van ruim 10.000 m² gevuld met presentaties van de 200 mooiste interieurmerken. Design District vindt plaats in de van Nelle fabriek in Rotterdam. Kijk voor meer informatie op de website van Design Destrict.
  • 8 tot en met 16 juni: Groei en Bloei Nationale Tuinweek. In de tuinweek staat de levende tuin centraal. In deze week kun je in meer dan 20 regio’s in het land deelnemen aan bijvoorbeeld een cursus bodemstructuur, een rondleiding door volkstuinen, een bomenwandeling door de wijk of een workshop compost maken. De Nationale Tuinweek wordt afgesloten op 15 en 16 juni met het Open Tuinenweekend. In heel Nederland heten ruim 1.000 leden van Groei & Bloei je van harte welkom in hun tuin. Zo ontdek je de mooiste verborgen paradijsjes van Nederland. In een diverse regio’s zijn er speciale fiets- en wandelroutes langs levende tuinen. Kijk voor een compleet overzicht op www.groei.nl/tuinweek.
  • 14 tot en met 16 juni: Dag van de architectuur. De Dag van de Architectuur toont iconische gebouwen en wat architectuur kan doen voor de kwaliteit van onze leefomgeving in de steden, dorpen en regio’s. Kijk op dedagvandearchitectuur.nl wat er te doen is in jouw regio.

Veranderingen in huis

Ook deze maand veranderde er weer een aantal dingen in huis. Ik vind het leuk om op zoek te gaan naar mooie koopjes en om dingen zelf te maken. Zo maakte ik deze maand een stoer fotorek van sloophout en een mooie wandopberger voor in de hal. Ook kocht ik deze leuke hoeden voor aan de muur in de slaapkamer en een mooie wandhanger voor in de woonkamer. De hoeden kocht ik voor minder dan 3 euro per stuk, hoe leuk is dat?!

rotan muurhanger scandinavisch interieur
ilse van elleswijk diy fotorek

Komende maand ga ik weer met leuke wooninspiratie aan de slag om met jullie te delen! En neem vooral ook een kijkje bij het woonnieuws uit maart of april of augustus voor nog meer inspiratie.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven