Dit zijn de vijf mooiste stoelen van Vitra - InteriorTwin
dsr-geel-zwart-onderstel-vitra_1

Dit zijn de vijf mooiste stoelen van Vitra

De stoelen van Vitra zijn wereldberoemd. Ontworpen door designers als Charles en Ray Eames en Verner Panton heeft iedereen vast wel eens een stoel van Vitra gezien. Of het nu gaat om de iconische Panton stoel of één van de stoelen uit de DSR, DSW, DAR of DAW series: grote kans dat je één van die stoelen, of een replica ervan, in huis hebt.

De stoelen van Vitra worden al sinds de jaren ’50 geproduceerd en gaan daarmee al generaties mee. Tijdloze klassiekers die zowel door particulieren en bedrijven gebruikt kunnen worden: dit zijn de mooiste stoelen van Vitra.

1. Eames DSR stoel

De iconische Eames DSR stoel, ontworpen door Charles en Ray Eames, is een musthave voor in elk interieur. Extra leuk is het om eens voor even net iets anders te kiezen, zoals in dit voorbeeld. De gele eames stoelen, gecombineerd met de gele banken en het botanische behang creëren een super toffe vibe.

dsr-zwart-sfeer-2
Foto via Misterdesign

2. Eames DAR armstoel

De Eames hebben vele stoelen voor Vitra ontworpen. Nog een favoriet is de Eames DAR armstoel. Dit innoverende ontwerp zit super comfortabel. Maar met een mooie schapenvacht of leuk kussen ziet de stoel er nog leuker uit.

dar-stoel-chair-wit-vitra_1_1
Foto via Misterdesign

3. Vitra Panton Chair

Nog zo’n klassieker is de Vitra Panton Chair. Deze klassieker werd in 1967 voor het eerst gepresenteerd en is nog steeds ongekend populair. Het leuke aan deze stoel is dat hij ook buiten te gebruiken is, waardoor je ook in je tuin een modern statement kan maken. Hoe tof is dat?

panton-standard-chair-vitra_1
Foto via Misterdesign

4. Vitra Eames RAR schommelstoel

Deze stoel heeft heel lang op mijn verlanglijstje gestaan, maar ik heb er helaas geen plek voor. Hoe heerlijk is het om uren te kunnen schommelen in deze design stoel? Het leuke is dat de stoel verkrijgbaar is in vele kleuren, zodat er altijd iets bij zit wat bij je past. Hier is de kleur mosgrijs favoriet!

rar-vitra
Foto via Misterdesign

5. Wire Chair DKX

Deze Wire Chair DKX is misschien iets minder bekend dan de eerder genoemde Vitra stoelen, maar daarmee niet minder mooi. Ook deze stoel is ontworpen door Charles en Ray Eames en valt op door zijn transparantie. Om het zitcomfort te vergroten kan er bij deze stoel zowel een zitkussen als kussen voor in de rug geleverd worden.

dkx-wire-chair-stoel-zwart-vitra_1
Foto via Misterdesign

Hebben jullie een (replica) Vitra stoel in huis? En welke stoel is jullie favoriet? Op zoek naar meer eetkamer inspiratie? Bekijk dan ook deze ideeën.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

samenwerking bedrijven

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven