Geen groene vingers? Dan zijn deze 5 makkelijke planten wat voor jou!

//Geen groene vingers? Dan zijn deze 5 makkelijke planten wat voor jou!

Geen groene vingers? Dan zijn deze 5 makkelijke planten wat voor jou!

Leuk hoor dat planten nog steeds hip en happening zijn. Maar wat doe je nou als je geen groene vingers hebt? Hoe zorg je dat je planten het bij jou wel overleven? Zelf heb ik helaas ook geen groene vingers, ook al probeer ik het nog zo hard. Sommige planten gaan gelukkig wel goed. Zo gaat de bananenplant, toch een uitdaging voor velen, hier als een speer. Waarschijnlijk gaat hij zo hard, omdat ik planten vaak net iets teveel water geef en daar houdt de bananenplant van. Maar andere planten, zelfs cactussen, gaan hier dood. In de loop der jaren heb ik toch een aantal planten ontdekt die het, no matter what, toch goed blijven doen. Deze 5 makkelijke planten overleven het wel:

1. Sansevieria

De sansevieria, misschien niet het hipste plantje ooit, maar wel de meest betrouwbare. Deze plant heeft weinig water nodig en kan zowel op een lichte als donkere plek geplaatst worden. Inmiddels heb ik er meerdere van in huis en ze gaan nog steeds als een speer!

sansevieria

2. Cactus Euphorbia

De Euphorbia is officieel geen cactus, maar lijkt er zo op dat hij vaak toch onder deze plantengroep genoemd wordt. Deze plant heeft nauwelijks water nodig, sterker nog, in de winter kan hij makkelijk maanden zonder. En wil ik een cactus nog wel eens te veel (of te weinig, ik weet het eigenlijk nooit…) water geven, de Euphorbia blijft stevig overeind. Tip: ik kocht deze plant goedkoop bij de IKEA, daar hebben ze nog wel eens extra voordelig planten te koop.

cactus euphorbia

3. Strelitzia

Ook de strelitzia is een plant die het hier heel goed doet. Het voordeel van deze plant is dat hij redelijk veel water nodig heeft. En ik gaf het al aan: ik geef planten vaak te veel water. Dat is gelukkig geen probleem voor de strelitzia.

strelitzia slaapkamer

4. Monstera

Ook de bekende gatenplant, de monstera, is perfect voor iemand zonder groene vingers. Makkelijk in onderhoud en deze gaat echt nooit kapot. En nog een fijn voordeel: hij ziet er super leuk uit!

monstera

5. Philodendron Scandens

Natuurlijk hoort er ook een hangplant in dit rijtje thuis. Ook de Philodendron Scandens is een kamerplant die makkelijk is om voor te zorgen. Bij mij gaat hij zo goed dat ik er zelfs al een tweede plantje van heb gestekt. Dus als deze bij mij zo goed gaat, zou hij het bij jou toch ook moeten kunnen doen?

Philodendron Scandens

Heb jij ook een favoriete kamerplant waarbij je zeker weet dat deze nooit doodgaat? Of ben jij iemand met groene vingers en overleven alle planten bij jou?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

* Deze blogpost bevat affiliate links.

2018-12-04T14:33:57+00:0009-12-2018|2 Comments

About the Author:

2 Comments

  1. Carla 9 december 2018 at 09:52 - Reply

    Blij om te lezen dat er niet alleen bij mij zelfs een cactus dood gaat 😉 Ik heb geen groene vingers maar momenteel toch enkele groene planten in huis.Klimop die mooi afhangt in een hoge staander,een lepelplant(als de bladeren hangen water geven) en een vetplantje.Een palm uit de Ikea die nu kleiner is dan toen ik hem kocht…dus wel nieuwe scheuten maar kleiner van formaat.

    • Ilse van Elleswijk 9 december 2018 at 11:52 - Reply

      Zelfs klimop gaat hier dood haha, maar die heb ik waarschijnlijk op een te zonnige plek geplaatst. Een lepelplant en vetplantjes doen het ook altijd goed inderdaad!

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: