Scandinavische meubelen: licht, strak en tijdloos - InteriorTwin

Scandinavische meubelen: licht, strak en tijdloos

Scandinavisch design, ik ben er gek op. De Scandinavische woonstijl is nog steeds ongekend populair en dat is niet voor niets. Scandinavische meubelen zijn minimalistisch en strak vormgegeven en daardoor tijdloos.

Niet overtuigd of Scandinavische meubels wat voor jou zijn? Wacht maar tot ik deze toppers met je heb gedeeld, zeker weten dat daar iets tussen zit wat jij mooi vindt!

De Wishbone stoel

De Wishbone stoel, uit de collectie van Carl Hansen en ontworpen door Hans J. Wegner is zeker weten één van de design klassiekers uit het Scandinavisch design. Deze stoel is al sinds 1950 in productie en valt op door de karakteristieke Y-vormige rugleuning. De Wishbone stoel is verkrijgbaar in verschillende soorten hout en meerdere kleuren. Zo zit er altijd wel iets bij wat bij jou past.

wishbone-sfeer-20-1

Vitra LCW Fauteuil

Nog zo’n klassieker is de Vitra LCW Fauteuil. Deze stoel, ontworpen door Charles en Ray Eames, gaat ook al decennia lang mee. Minimalistisch van vorm, maar dankzij de ronde vormen heeft hij een bijzondere uitstraling. Wist je dat er voor het design van deze stoel jarenlang is geëxperimenteerd naar de perfecte vormen om hem zo goed mogelijk aan de lichaamsvormen aan te passen?

Ook de Vitra LCW fauteuil is in verschillende kleuren te verkrijgen en kan zelfs met een leren zitting geleverd worden.

vitra-lcw-plywood-group-naturel5

Muuto Compose bank

Zelf werd ik verliefd op de Muuto Compose bank. Deze stijlvolle bank valt meteen op. Het houten onderframe zorgt ervoor dat de bank er ruimtelijk en licht uitziet. De ronde vormen van de zitting maken hem zacht en vriendelijk. Dankzij de extra diepe zitting is dit een bank om heerlijk in weg te duiken en tot rust te komen.

muuto-accent-kussens-sfeer-4_3

Muuto Around bijzettafel

Bij Scandinavische meubelen hoef je niet altijd meteen aan groot te denken. Met bijzettafels haal je bijvoorbeeld ook iets moois in huis en ben je in verhouding niet al teveel geld kwijt. Zelf ben ik helemaal gek op de Around bijzettafel van Muuto. Jullie hebben het vast al door, Muuto is één van mijn favoriete Scandinavische merken. De Around bijzettafel is misschien niet het aller goedkoopst, maar hiermee haal je wel een tijdloos en mooi vormgegeven meubelstuk in huis.

Hier in huis heb ik in de loop der jaren ook al heel wat Scandinavische meubelen verzameld. Zoals ik al zei is Muuto één van mijn favorieten, maar ook Hay hoort in dit rijtje thuis. Natuurlijk zijn deze design meubelen duurder dan de replica modellen, maar de kwaliteit en het zitcomfort is ook echt een stuk beter. En met merken als Muuto en Hay kan je toch nog relatief voordelig design in huis halen.

muuto unfold - InteriorTwin

Heb jij Scandinavische meubelen in huis? Wat is jouw favoriete ontwerp? Ik ben benieuwd of jij net zo gek bent op een Scandinavisch interieur.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

samenwerking bedrijven

* foto’s 1 t/m 4 via MisterDesign

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven