DIY: kerstboom op doek

/, Geen categorie/DIY: kerstboom op doek

DIY: kerstboom op doek

Ik vind het leuk om elk jaar weer een nieuwe kerst DIY te bedenken. Zo maakte ik vorig jaar een dennentak met kerstballen en twee jaar geleden een kerstboom op hout van licht (nog steeds favoriet!). Ook dit jaar ging ik weer aan de slag met een DIY. Omdat ik niet zoveel tijd had besloot ik het simpel te houden. Extra leuk voor jullie dus, want dat betekent dat jullie deze DIY ook heel makkelijk kunnen maken. Ik maakte een kerstboom op doek. Lekker goedkoop, want behalve een canvas doek had ik alle materialen al in huis. Ik laat jullie zien hoe ik deze kerstboom op canvas doek heb gemaakt en heb nog een leuk nieuwtje!

alternatief echt kerstboom op doek

DIY: kerstboom op doek

Benodigdheden:

 • canvas doek
 • acryl verf
 • sponsjes
 • houten stok
 • touw

Werkwijze:

1. Meet eerst zorgvuldig hoe groot het canvas doek moet worden en knip deze op maat. Leg deze dan op een vlakke ondergrond zodat je kan gaan stempelen. Zorg ervoor dat je de ondergrond goed afdekt. De verf drukt straks namelijk door het doek heen.

2. Knip de sponsjes in de vorm waarmee je wilt gaan stempelen. Ik knipte hem in driehoekjes. Voor je deze in de verf gaat dippen is het goed eerst op het canvasdoek te kijken op welke plek je wilt beginnen met stempelen en hoeveel stempels er naast en boven elkaar komen.

stempelen met spons

stempelen op doek

3. Als je goed hebt gekeken waar je wilt gaan stempelen kan je aan de slag. Oefen eerst op een papiertje met het stempelen, zodat je weet hoeveel verf je ongeveer nodig hebt. Ik kwam erachter dat ik het simpeler vond om de verf met een kwastje aan te brengen dan om het sponsje te dippen in de verf.

4. Nu kan je gaan stempelen. Druk het sponsje voorzichtig aan op het doek. Het kan zijn dat niet alle plekken even goed dekken. Dat is op zich niet erg en de charme van het stempelen met een sponsje. Vind je dat het sponsje onvoldoende dekt? Dan kan je eventueel met een kwastje nog wat verf aanbrengen.

5. Ik heb ervoor gekozen om het zwart met goud af te wisselen. Ook heb ik een piek en pot aangebracht. Je kan dit natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt.

6. Als de verf helemaal is opgedroogd kan je de stok bevestigen. Ik heb dit heel simpel met wat draad vastgezet. Daarna heb ik nog een touw aan de stok bevestigd en klaar is de kerstboom op canvas doek! En dat voor minder dan een tientje!

Ik heb een aantal papieren sterren van House Doctor rondom de kerstboom op doek gehangen.

kerstboom op doek_

diy kerstboom op doek

Nog meer kerst DIY’s

Vinden jullie het ook zo leuk om aan de slag te gaan met een DIY tijdens de feestdagen? Dan heb ik goed nieuws: de komende maand delen 17 andere bloggers een kerst DIY met je. Ik ben als eerste aan de beurt en hierna volgt nog veel meer inspiratie! Ik geef het stokje graag door aan Angelique van Liek’s Home die laat zien je een kerstslinger maakt. Eind december is Stella van thuisbijstella.nl als laatste aan de beurt.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan ook:

 • DIY: kerstboom van licht
 • Budgettips voor de kersttafel
 • Dit zijn de 5 trends deze kerst2018-11-13T17:28:08+00:0011-11-2018|7 Comments

About the Author:

7 Comments

 1. Mirjam Hart 11 november 2018 at 10:54 - Reply

  Heel leuk geworden Ilse, deze kerst DIY!
  Tof met die okergele “touch”.
  Laat de kerst maar beginnen 😉

 2. Lilian 11 november 2018 at 16:45 - Reply

  Leuk idee! Heb ooit zoiets van papier gemaakt. Maar stof in combinatie met stempelen is natuurlijk ook heel leuk. Thanks for sharing🌲

  • Ilse van Elleswijk 11 november 2018 at 17:28 - Reply

   Dankjewel! Op papier is ook hartstikke leuk! Dat geeft weer een heel ander effect 🙂

 3. Andrea de Groot 11 november 2018 at 19:35 - Reply

  Wat is hij gaaf geworden Ilse! Ik ben ook al helemaal in de kerstmodus! 🌲

 4. DIY lampjes kerstslinger 13 november 2018 at 17:01 - Reply

  […] andere bloggers super leuke kerst diy’s maken. Ik heb het stokje door gekregen van Ilse van Interiortwin. Ilse maakt een prachtige diy kerstboom op doek. Als je op d’r blog kijk zie je hoe je deze […]

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.