Inspiratie: 8 x de mooiste monochrome interieurs | InteriorTwin
@debsinterior monochrome interieur woonkamer

Inspiratie: 8 x de mooiste monochrome interieurs

Fotocredits coverfoto: @debsinterior

Zijn jullie ook zo gek op monochrome interieurs? Een monochrome interieur is tijdloos en verveelt nooit. Zwart en wit spelen de boventoon in deze woonstijl, soms aangevuld met een beetje grijs of natureltinten. Het is de kunst bij deze stijl om het niet te donker en kil te maken. Daarom is een juiste balans tussen wit en zwart heel belangrijk, waarbij het gebruik van zwart niet te ver doorgevoerd moet worden.

Om het niet te kil te maken zie je in deze woonstijl veel warme stoffen. Linnen gordijnen, schapenvachtjes, kussens, vloerkleden en lampen van stof zorgen voor een zachte ondertoon. Een houten vloer en accenten van hout en rotan maken het helemaal af. Benieuwd naar mijn favoriete monochrome interieurs? In deze blog deel ik ze graag met je.

Monochrome & boho bij @bykimhuisman

Kim van @bykimhuisman laat zien dat je de woonstijl monochroom ook prima met de boho stijl kan combineren. Door zachte materialen met etnische invloeden toe te voegen is er een mooie warme sfeer gecreëerd. Kim is druk bezig haar nieuwe woning in te richten, op Instagram kan je volgen hoe haar nieuwe huis eruit komt te zien.

@bykimhuisman monochrome interieur
fotocredits: @bykimhuisman

Monochrome interieur bij @stijlensfeer

Ook het instagramaccount van @stijlensfeer is een feestje als je van monochrome huizen houdt! Het huis is minimalistisch ingericht, maar door elk meubelstuk met aandacht voor detail uit te kiezen is er een sfeer ontstaan die nooit verveeld.

@stijlensfeer monochrome interieur
fotocredits: @stijlensfeer

Monochrome stoer bij @jtjejtje

Jacqueline van @jtjejtje heeft bij haar in huis de monochrome stijl een subtiel stoer tintje weten te geven. Een industriele wandkast en stoer krukje zorgen ervoor dat de stijl net wat robuuster wordt. Dit alles is perfect gecombineerd met warme materialen zoals een stoere broodplank, zachte vachtjes en meer zodat er een gezellig familiehuis gecreëerd is.

@jtjejtje monochrome interieur
fotocredits: @jtjejtje

Eyecatcher in een monochrome interieur bij @wendyvanmarwijk

Hoe gaaf is het om voor een bijzonder eyecatcher te kiezen in een monochrome interieur zoals bij @wendyvanmarwijk? Wendy koos voor een bijzondere wandkast in de woonkamer. Door de accessoires in de wandkast in neutrale kleuren toe te voegen steelt de kast de show. En wat dachten jullie van de stoere open haard? Love it!

@wendyvanmarwijk monochrome interieur
fotocredits: @wendyvanmarwijk

Landelijke monochrome interieur bij @kaatshome

Wie zegt dat landelijke en monochrome niet samen gaan? Door deze twee woonstijlen te combineren ontstaat er juist een modern en warm interieur. Karin van @kaatshome heeft dit goed begrepen en heeft een gezellig en huiselijk sfeer gecreëerd.

@kaatshome monochrome interieur
fotocredits: @kaatshome

Monochrome tot in de details bij @debsinterior

Dat monochrome niet ophoudt in de woonkamer heeft Deborah van @debsinterior goed begrepen. Op de coverfoto zien we haar prachtige woonkamer, maar ook in de keuken heeft ze deze stijl doorgevoerd. En dat je deze stijl zelfs in de details kan doorvoeren zien we bijvoorbeeld terug in de keukentegeltjes. Zijn ze niet gaaf?

@debsinterior monochrome interieur
fotocredits: @debsinterior

Monochrome wonen in een huis vol details bij @studiokiknl

Suzan van @studiokiknl is net verhuisd naar een prachtige woning vol oude details. Door haar interieur bewust rustig te houden in de monochrome stijl komen de bijzondere details van dit pand prachtig tot hun recht. En door voor net even anders dan anders te kiezen heeft ze een prachtige stijl neergezet. Wat dachten jullie bijvoorbeeld van de toffe eettafel: extra smal en lang, waardoor hij prachtig tot zijn recht komt!

@studiokiknl monochrome interieur
fotocredits: @studiokiknl

Het monochrome huis van @myinteriormoods

Audrey van @myinteriormoods wordt blij van de kleur zwart en dat is te zien in haar interieur. Door de witte tegelvloer komen de zwarte meubels en accessoires perfect tot hun recht en blijft de ruimte lekker licht. De zachte witte bank en plantjes zorgen voor de warme sfeer in huis.

@myinteriormoods monochrome interieur
fotocredits: @myinteriormoods

Hou jij ook van een monochrome interieur? Of kies jij liever voor kleur in huis?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan ook:

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

2 gedachten over “Inspiratie: 8 x de mooiste monochrome interieurs”

  1. Hoi,
    Ik ben op zoek naar de tafel van Studio Kik. Ik kan echter nergens een website of insta-account vinden op deze naam.
    Weet jij of dit account nog bestaat?
    Weet jij misschien waar deze tafel verkrijgbaar is?

    1. Hoi Marion,

      Helaas bestaat het account en de website van studio Kik niet meer. Ik dacht mij te herinneren dat ze deze tafel door een vakman op maat heeft laten maken, maar dat weet ik niet zeker meer. Heel veel succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven