De leukste IKEA hacks - deel 2: 8 bijzondere hacks | InteriorTwin
ikea hack lattenbodem

De leukste IKEA hacks – deel 2: 8 bijzondere hacks

Kunnen jullie je nog herinneren dat ik mijn favoriete IKEA hacks met jullie deelde? Omdat ik zo gek ben op IKEA hacks, en omdat er zoveel zijn, besloot ik nog een favorieten lijstje samen te stellen!

Dus ben jij nog op zoek naar een leuke IKEA hack? Misschien staat hier wel iets leuks voor je tussen.

Pimp je IKEA Bekvam krukje

ikea hack bekvam krukje

Wie heeft er nou geen Bekvam krukje in huis? Hij is niet alleen super handig, maar ziet er ook nog eens leuk uit. Alleen origineel, niet echt…

Met een simpele IKEA hack maak je er toch iets leuks van. Mirjam van de blog Een goed verhaal gaf er een unieke twist aan door de pootjes niet te verven, maar de rest van het trapje wel. Hoe ze dat heeft gedaan lees je hier.

Makeover: pimp je Duktig keukentje

ikea hack duktig keukentje

Wendy van het instagramaccount @huis_in_stijl heeft het populaire Duktig keukentje van IKEA mooi gepimpt.

Dankzij de IKEA hack is het nu een stoere keuken die niet misstaat in een Scandinavisch of industrieel interieur. Op haar blog legt ze uit hoe ze dit gemaakt heeft.

Online kan je nog veel meer ideeën vinden voor het IKEA keukentje pimpen, er zijn meer dan genoeg leuke ideeën om het DUKTIG keukentje in een origineel keukentje te pimpen.

Van saaie lattenbodem naar mooi wandrek

ikea hack lattenbodem luroy

Hadden jullie deze toffe IKEA hack op het-woonlab.nl al gespot? Ze laat zien hoe je van de simpele lattenbodem LURÖY van € 10 een mooi wandrek kan maken.

Wie wil nou niet zo’n toffe IKEA HACK in huis? Voor slecht tien euro heb je een mooi wandrek, dat is nog eens lekker budgetshoppen!

Pimp de Bjursta tafel

ikea hack bjursta tafel

Dit is weer zo’n lekkere simpele IKEA hack waarmee je een heel ander resultaat krijgt.

Het is heel simpel. Schuur het tafelblad van de IKEA Bjursta en je hebt een unieke tafel in huis! Van saaie zwarte tafel naar stoere houten tafel met zwarte poten. Leuk idee van Stephanie van @fijnthuiszijn.nl he?!

Maak je eigen speelhoekje van de Ikea Kallax kastjes

ikea hack kallax wordt kinderhoek

Met de IKEA kallax kastjes maak je heel simpel een speelhoekje voor de kinderen. Baukje van @huis4_ plaatste twee kallax kastjes tegen de muur en pimpte deze door er een houten plank op te leggen.

Twee kinderstoelen erbij, mooie bakken om het speelgoed in op te bergen en klaar is het speelhoekje voor de kinderen!

IKEA hack: De IVAR opbergkast

ikea hack ivar opbergkast

Manouk van @ma.manouk heeft de IVAR gepimpt door de poten zwarte te verven. Van saaie kast naar mooie industriële eyecatcher.

De opbergkast ziet meteen een stuk leuker en origineler uit, alle accessoires komen zo nog mooier uit!

IVAR ladekast wordt hangende commode

ikea hack ivar ladenkast

En nog een IVAR hack: Anouk van @anouksnijders maakte van deze basic kast een mooie commode.

Door de ladekast aan de muur te bevestigen en er een IKEA deur (uit de koopjeshoek!) op te leggen creëerde ze een totaal andere kast: ideaal in gebruik als commode! Hoe leuk is dat?

Oud dressoir in eigen stijl

ikea hack dressoir verven

Simone pimpte een oud dressoir tot een mooie kast door het dressoir te verven. Zowel het dressoir als het glas verfde ze met krijtverf. Op de kast legde ze een mooie houten plank.

Simone vertelde mij dat ze de kast binnenkort antraciet gaat maken met cognackleurige handgreepjes. Dat is ook het leuke aan IKEA meubels: je kan ze zo vaak een ander kleurtje geven als je wilt en je hebt steeds opnieuw weer een ander resultaat!

Welke hack is jouw favoriet? Bekijk ook deze IKEA hacks voor meer inspiratie.

Liefs, Ilse

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan ook:

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

1 gedachte over “De leukste IKEA hacks – deel 2: 8 bijzondere hacks”

  1. Lautaro Fernandez Goedkoop

    Mooi zeg! wat een gevoel voor styling. Echt leuk gedaan. je hebt zeker hier veel uren ingestoken. ik vind de kleurencombinatie zwart en bruin en wit en zwart heel mooi! Ik zou heel graag zulke dingen kunnen maken. Ik heb zelf meer ruimtelijk inzicht maar helaas weinig gevoel voor design, maar wat je maakt vind ik echt prachtig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven