Een paar weken geleden gaf ik jullie een aantal tips om de tuin klaar te maken voor het voorjaar. Na het verwijderen van de groene aanslag, plaatsen van nieuwe planten en het klaarzetten van de tuinmeubels is het tijd voor de volgende stap: maak je tuin gezellig. Buiten mag het er tegenwoordig net zo knus en gezellig uitzien als binnen. Geen idee hoe je dit aanpakt? Ik heb een aantal tips voor jullie.

Kussens, plaids en vloerkleden

Er is geen makkelijkere manier om het gezellig te maken dan met kussens, plaids en vloerkleden. Combineer hierbij gerust met verschillende materialen zoals katoen, linnen en sisal. Hou er wel rekening mee dat bepaalde stoffen en kleuren snel verkleuren in de zon. Leg dus niet je duurste kussens de hele zomer buiten. Donkere kleuren, zoals donkerblauw en zwart, verkleuren het snelst in de zon. Kies ook een vloerkleed wat geschikt is voor buiten, daar is steeds meer keuze in. En haal je kussens en plaids ‘s avonds weer naar binnen, of leg het op een beschutte plek.

Sfeerverlichting

Een tuin wordt pas echt gezellig met sfeerverlichting. Kies bijvoorbeeld voor een mooie kabel met lichtjes of spotjes in de tuin. Allebei kan natuurlijk ook! En ‘s avonds kan je het extra gezellig maken met wat kaarsjes of een vuurtje. Hou daarbij wel rekening met je buren, want een vuurtje kan ook aardig wat stank en rook met zich mee brengen.

 

accessoires tuin

Tafeldecoratie

De eettafel buiten mag er net zo mooi en sfeervol uitzien als de eettafel binnen. Kies een aantal mooie plantenpotten, vazen, serviezen of kandelaars uit voor buiten. Maar ook hier geldt weer: pas erop dat de producten tegen een stootje kunnen en bij weer en wind buiten kunnen blijven staan.

Tuinposters

De hype van de laatste jaren: posters voor in de tuin. Dit brengt veel sfeer en gezelligheid met zich mee. Tuinposters zijn op veel verschillende plekken te koop, maar de tuinposters van Yvonne Cup zijn toch wel mijn persoonlijke favoriet.

sfeer tuin

Vlaggenlijn

Ook buiten mag het een feestje zijn! Met een simpele vlaggenlijn creëer je het vakantiegevoel in eigen tuin. Maak het niet te druk, maar kies voor een simpele vlaggenlijn in wit of zwart. Maak deze zelf door bijvoorbeeld stroken stof om een touw te knopen, of koop een vlaggenlijn van stof van bijvoorbeeld Sukha.

f301f4ca77af01fd5030d55811ef80d198976f69

Sukha vlaggenlijn – € 16,95

Hoe maak jij het gezellig in de tuin?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

BewarenBewaren

Wekelijkse wooninspiratie in je mailbox ontvangen? Schrijf je nu in!

* verplichte velden

Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van gratis e-books EN de wekelijkse nieuwsbrief met een interieurtip, overzicht van de nieuwste blogs, een kijkje achter de schermen en meer. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement.