Naar buiten: maak je tuin klaar voor de lente

//Naar buiten: maak je tuin klaar voor de lente

Naar buiten: maak je tuin klaar voor de lente

Dit weekend is het eindelijk lekker weer. Misschien is je tuin al klaar voor de lente, misschien nog niet. Voor iedereen die nog aan de slag moet heb ik een aantal tips om je tuin klaar te maken voor de lente.

Tip 1: Dag groene aanslag

Waarschijnlijk ergernis nummer 1: de groene aanslag in de tuin. Door de vele regen lijkt het dit jaar ook wel erger dan andere jaren. Mijn tovermiddel is natuurazijn. 1 deel natuurazijn op 2 delen water en schrobben maar. Het is even een rotklus, maar daarna zien je tegels er een stuk mooier uit. Zelf gebruik ik liever geen chemische middelen of hogedrukspuit in de tuin en is natuurazijn DE oplossing voor mij.

Tip 2: Tijd voor nieuwe planten

Er is altijd wel plek voor wat vrolijke voorjaarsplanten. En er gaat niks boven een tripje naar het tuincentrum natuurlijk. Let bij het kopen van de planten goed op welke planten in de volle zon of juist in de schaduw mogen staan. Meestal staan deze in groepjes bij elkaar opgesteld, zodat je makkelijk de juiste planten voor het juiste deel van de tuin kan uitkiezen.

Tip 3: De tuinmeubels mogen weer naar buiten

Nu de vorst voorbij is en de zon gaat schijnen kunnen de tuinmeubels weer naar buiten worden gehaald. Eerder vertelde ik jullie al hoe je de tuinmeubels het beste kan opbergen in de winter. Nu is het een kwestie van een poetsdoek er over heen, kussens erop en klaar.

Tip 4: Vergeet de accessoires niet

Een tuin ziet er pas echt gezellig uit als er voldoende aandacht aan de accessoires is besteed. Van vloerkleden, sierkussens, tuinposters en lantaarns: er zijn genoeg leuke woonaccessoires te koop voor in de tuin. Ik ga zelf nog op zoek naar mooie lantaarns en een vlaggenlijn met zwarte rechthoekige vlaggen. Misschien hebben jullie wel de tip voor mij?

Tip 5: Genieten

En dit is natuurlijk de allerbelangrijkste tip: vergeet niet te genieten! Een mooie tuin is fijn, maar de tuin hoeft echt niet klaar te zijn bij de eerste zonnestralen. Het allerbelangrijkste is dat er een lekkere stoel klaar staat in de zon en dat jij kan ontspannen. Als het goed is komen er nog genoeg mooie dagen aan om in de tuin te werken.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

2018-08-02T08:17:29+00:0008-04-2018|2 Comments

About the Author:

2 Comments

 1. m.k 8 april 2018 at 17:17 - Reply

  Hi,

  Een reactie over het schoonmaken van je tuintegels;
  Je geeft aan om je azijn te verdunnen en dan direct schrobben….
  Ik heb een manier die beter werkt met dezelfde producten;
  ‘ s Avonds onverdunde azijn over je tegels gooien. Ik doe het altijd m.b.v. een grote gieter. Een hele nacht laten intrekken. De volgende dag, afhankelijk van de hoeveelheid groene aanslag, kan je het zo los vegen. En anders even een aantal gieters water erover heen, even goed vegen en dan is het direct schoon! Hoe dan ook een.prima natuurproduct!

  • Ilse van Elleswijk 8 april 2018 at 18:04 - Reply

   Bedankt voor de tip! Hier weleens geprobeerd en het hielp helaas onvoldoende, maar de groene aanslag is hier dan ook heel erg… maar ik geloof best dat het soms wel werkt 🙂 Dankjewel!

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: