Trend: ronde eettafel in huis (en waarom een ronde eettafel zo fijn is)
ronde eettafel tweedehands

Trend: ronde eettafel in huis

Het is alweer een tijdje een trend: een ronde eettafel in huis. Ronde eettafels zijn niet alleen mooi om te zien, ze hebben ook een aantal belangrijke pluspunten.

Benieuwd naar de voordelen van een ronde eettafel? Lees dan vooral verder. Ook deel ik de leukste budget en design ronde eettafels met jullie.

Voordelen van een ronde eettafel in huis

– Een ronde tafel neemt minder ruimte in gebruik dan een rechte eettafel. Bij Jeannette zorgde een ronde eettafel er zelfs voor dat een verbouwing niet nodig was!

– Een ronde eettafel is gezelliger dan een rechte eettafel. Je kan namelijk iedereen recht aankijken, wat bij een rechte eettafel niet kan.

– Een ronde tafel heeft geen hoeken. Heel handig met kinderen, ze kunnen zich er niet (hard) aan stoten. Maar ook in een kleine ruimte, waar je vaak tegen meubels aanloopt (ik in ieder geval wel), is dit heel fijn.

– Tijdens de feestdagen, met bijvoorbeeld het gourmetten of kaasfonduen is een ronde eettafel ideaal. Iedereen kan namelijk makkelijk bij het midden van de tafel. Ook tijdens het spelen van een spelletje is dit makkelijker dan bij een rechte tafel.

Nadelen van een ronde tafel

Aan een ronde eettafel zitten ook een paar nadelen, namelijk:

– De poten van de ronde eettafel nemen vaak veel ruimte in waardoor je goed moet opletten welke stoelen je eronder plaatst.

– Je kan minder spullen op een ronde eettafel kwijt dan op een rechte eettafel. Dit kan natuurlijk ook een voordeel zijn! Vind je het trouwens lastig een ronde eettafel te stylen? Bekijk dan eens deze tips voor decoratie op een ronde eettafel.

– Een ronde tafel kan niet tegen een muur gezet worden. Daardoor staat niet in elke ruimte een ronde tafel even mooi.

Budget ronde eettafels

Een ronde eettafel hoeft niet duur te zijn. Zoek maar eens op Marktplaats naar een ronde tafel en je vind er tientallen voor weinig. Likje verf erover en je hebt een goedkope ronde eettafel in huis. Geen zin om te verven? Neem dan eens een kijkje bij IKEA of een andere budgetwinkel. Omdat een ronde eettafel al een tijdje een trend is heeft bijna elke budgetwinkel wel een paar ronde eettafels in het assortiment.

Design ronde eettafels

Wil je liever iets speciaals in huis? Ga dan op zoek naar design ronde eettafels! De mogelijkheden van ronde design eettafels zijn eindeloos, er zijn heel veel bijzondere tafels te koop.

Ik ben bijvoorbeeld verliefd op de eettafel AAT20 van HAY. Een strak metalen onderstel met een minimalistisch tafelblad in wit of zwart, dit is Scandinavisch design op zijn best! Het voordeel van deze tafel is dat hij verkrijgbaar is in verschillende hoogtes en diameters, zodat er altijd wel een afmeting tussenzit die bij je past.

eettafel HAY AAT20
foto via MisterDesign

Ook de eettafel Tavolo van Magis vind ik te gek. Door zijn strakke sobere design past hij perfect in een Scandinavisch interieur, maar ook in een industrieel interieur misstaat deze tafel zeker niet.

De stalen buizenconstructie zorgt voor een stevige tafel en maakt hem extra stoer. Deze design eettafel is ontworpen door Studio Technico, een designbureau opgericht in 1976.

Tavolo eettafel zwart
Foto via MisterDesign

Wist je trouwens dat het erg leuk is om verschillende stoelen aan een ronde eettafel te plaatsen?

Liefs,

Ilse

samenwerking bedrijven

BewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

1 gedachte over “Trend: ronde eettafel in huis”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven