Tuinmeubelen in de winter

//Tuinmeubelen in de winter

Tuinmeubelen in de winter

Weten jullie wat te doen met de tuinmeubelen in de winter? Onze tuinmeubelen staan nog steeds buiten en door tijdgebrek is onze tuin nog niet winterklaar. Om heel eerlijk te zijn wist ik ook niet wat we moesten doen met de meubels in de winter, dus ik ging op onderzoek uit. Want hoe zonde is het als in de lente blijkt dat je loungestoel of zithoek beschadigd is geraakt? Of nog erger, dat het zo is aangetast dat je op zoek moet naar nieuwe tuinmeubelen? Om dat te voorkomen ging ik dus op zoek naar meer informatie. Tijdens mijn zoektocht kwam ik erachter dat het van het type materiaal afhangt hoe je tuinmeubelen moet beschermen in de winter.

tuinmeubelen winter

Tuinmeubelen van hout

Is je eethoek of loungestoel van hout? Dan kan je deze het beste binnen zetten op een warme en droge plek zodat deze niet uitdroogt. Meubels van hardhout of teak kunnen wel buiten blijven staan. Pas op met het afdekken van de meubels met plastic. Hierdoor kan het namelijk gaan rotten of schimmelen. Wij hebben helaas geen plek om onze houten eettafel en bank binnen op te bergen. Wel wordt het de hoogste tijd ze onder de overkapping te plaatsen zodat het in ieder geval droog staat, werk aan de winkel dus!

tuinmeubelen winter

Kunststof tuinmeubelen

Heb jij een kunststof loungestoel of zitmeubel? Dan heb je geluk, deze mag namelijk buiten blijven staan. Wel is het verstandig om de loungestoel onder een overkapping te plaatsen of in een hoes te beschermen tegen regen en vuil.

Tuinmeubelen van metaal, rvs of aluminium

Ook metalen tuinmeubelen kunnen in de winter prima buiten blijven staan. Wij hebben zelf eetkamerstoelen van metaal. Vorig jaar hebben we deze in de winter op zolder bewaard, maar ik ben blij dat ik op onderzoek ben uitgegaan. Deze winter blijven ze mooi buiten staan!

Tuinkussens

Tuinkussens berg je sowieso liever op als het regent. Maar wat te doen met de kussens onder de overkapping? Ze liggen wel droog, maar laat je ze de hele winter liggen? Zover ik heb kunnen uitzoeken kan het geen kwaad de kussens in de kou te laten liggen, als ze maar droog liggen. Maar toch neem ik het zekere voor het onzekere en bewaar ik de kussens liever binnen.

loungestoel winter

Hopelijk zijn jullie met deze tips weer wat wijzer. Ik weet nu in ieder geval hoe ik onze tuinmeubelen kan beschermen. Het wordt tijd om de tuin winterklaar te maken!

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

samenwerking bedrijven

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

2018-08-02T08:19:10+00:0003-12-2017|2 Comments

About the Author:

2 Comments

  1. Heleen 3 december 2017 at 09:03 - Reply

    Hoi Ilse de kussens moeten naar binnen want anders krijg je het “weer” erin. Al heb je ze onder een overkapping liggen, ze blijven vochtig in de winter. De afritsbare kussenhoezen was ik altijd en de overige laat ik tegen de verwarming drogen om daarna alles op te bergen op een droge plek. Op zolder of onder het bed heeft niemand er last van. Groetjes

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: