Mijn nieuwste aanwinst: de Crock-Pot | InteriorTwin
zwarte crock-pot

Mijn nieuwste aanwinst: de Crock-Pot

Wisten jullie dat ik naast interieur nog een grote passie heb? Ik ben namelijk gek op koken. In de winter vind ik het heerlijk om op zondag de hele dag in de keuken bezig te zijn. Het begint al met een uitgebreid ontbijtje.

Op een rustige zondag gaat rond het middaguur het vlees in de pan om een heerlijk stoofpotje te maken. Als we dan ‘s avonds aan tafel zitten en het vlees van malsheid uit elkaar valt weet ik dat het genieten wordt aan tafel!

zwarte keuken

Maar die rustige zondagen, die hebben we helaas niet zoveel. En voor een stoofpotje moet je toch echt thuis blijven. Behalve als je het stoofpotje in een Crock-Pot slowcooker klaarmaakt. Die Crock-Pot stond dan ook al een hele tijd op mijn verlanglijstje. Ik kon mijn geluk dan ook niet op toen ik gevraagd werd deze slowcooker te reviewen!

De Crock-Pot slowcooker

Het fijne van de Crock-Pot is is dat deze in verschillende modellen en afmetingen te koop is. Wij zijn maar met z’n tweeën, dus voor ons is het model van 2,4 liter meer dan voldoende. Hij is in verschillende kleuren te koop, waaronder in het zwart. Het zwarte model staat perfect in de keuken, iets waar ik natuurlijk wel op let.

crockpot

Naast de Crock-Pot ontving in het Crock-Pot boek – Live fast, Cook slow. In het kookboek staan een heleboel recepten, speciaal voor de slowcooker. Het leuke is dat deze gerangschikt staan op seizoen, zodat je altijd iets passends bij het jaargetijde kan eten.

Bij de slowcooker denk ik meteen aan stoofpotjes, maar in het boek staan veel meer recepten. Van salades tot toetjes, van soepjes tot spareribs. Bijna alles is mogelijk!

Ik besloot het recept ‘groene linzensoep met zoete aardappel, farro en feta’ uit te proberen. De bereiding hiervan is maar drie uur, dus na de lunch ben ik begonnen met het bereiden van het gerecht. Ideaal, want zo hoef ik ‘s avonds niks meer te doen.

crockpot kookboek

Het op de foto zetten van het gerecht bleek toch nog lastig, foodfotografie is heel wat anders dan interieurfotografie. Maar geloof mij, het soepje was echt heerlijk!

Voordelen Crock-Pot

Nu ik de Crock-Pot in huis heb heb ik spijt dat ik hem niet eerder heb gekocht. Deze slowcooker heeft namelijk een aantal hele fijne voordelen:

– Herken je het dat je na een lange dag werken geen zin meer hebt om gezond te koken? Met de Crock-Pot is dit verleden tijd omdat je het gerecht ‘s ochtends al kan klaarmaken. Na een lange dag werken hoef je het eten alleen nog maar op te scheppen en klaar is je maaltijd!

– Doordat het gerecht heel langzaam bereid wordt blijven de smaken en voedingsstoffen van de ingrediënten behouden.

– In tegenstelling tot bij een braadpan hoef je bij de Crock-Pot niet thuis te blijven. Het gerecht kan niet aanbranden (je moet er natuurlijk wel voldoende vloeistof bij doen). Je kan dus gerust naar het werk, boodschappen doen of op familiebezoek.

– De Crock-Pot is makkelijk schoon te maken door de uitneembare, ovenbestendige, pan.

zwarte crockpot
zwarte stoere keuken

Hebben jullie al een Crock-Pot in huis? En wat is jullie favoriete recept?

Liefs,

Ilse

samenwerking bedrijven

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

4 gedachten over “Mijn nieuwste aanwinst: de Crock-Pot”

  1. Mooi apparaat heb je gekregen, ziet er inderdaad superfraai uit in het zwart! Het is vergelijkbaar denk ik met het petroleumstel dat wij gebruiken en dat letterlijk nog uit oma’s keuken komt. Met inderdaad ook heerlijke stoofpotjes als resultaat, ik kan me er nu al weer op verheugen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven