Lampen van Muuto - mijn favorieten | InteriorTwin
lampen Muuto

Lampen van Muuto – mijn favorieten

Het is waarschijnlijk geen verrassing voor jullie dat ik fan ben van de lampen van het Deense merk Muuto. Boven onze eettafel hangt de Unfold van Muuto in het zwart. De zachte uitstraling en ronde vormen van dit merk vind ik prachtig. In deze blog vertel ik jullie wat meer over Muuto en laat ik jullie mijn favoriete Muuto lampen zien.

wijnpaal origineel wijnrek

Muuto

Het Deense designlabel Muuto bestaat sinds 2006 en is opgericht door de vrienden Peter en Kristian. In het Fins betekend Muuto ‘nieuw perspectief’ en dat is precies wat het designlabel wil uitstralen met hun ontwerpen. Muuto is onder meer bekend om de ophanghaken ‘Dots’, de restore opbergmand en Stacked opbergkast. Ook heeft Muuto al heel wat mooie lampen ontworpen.

Mijn favorieten Muuto lampen

1. Cosy Tafellamp

Deze tafellamp staat door de grijstint prachtig in elk interieur. De Cosy tafellamp is ontworpen door Harri Koskinen voor Muuto. Naast de tv, op het dressoir, nachtkastje of op het bureau, hij past eigenlijk overal perfect bij.

Cosy-In-Grey-harri-koskinen
Foto via MisterDesign

2. Wood Lamp

De Wood Lamp van Muuto heb ik al in veel interieurs voorbij zien komen. Door het houten ontwerp past hij prachtig in een Scandinavisch interieur. Het houten ontwerp is sober, strak en modern. Ik vind hem prachtig!

muuto wood misterdesign
Foto via MisterDesign

3. Mhy Hanglamp

Hoe bijzonder zijn de vormen van deze Mhy Hanglamp? De lamp is van metaal en in verschillende kleuren verkrijgbaar. Door de zachte vormen van de lamp heeft de lamp iets liefs en romantisch. De lamp is ook nog eens te koop in schattige kleuren als roze en groen en past daardoor perfect in de kinderkamer!

mhy-lamp-norway-says-muuto
Foto via MisterDesign

4. Grain Hanglamp

De Grain Hanglamp, ontworpen door Jens Fager, is één van de nieuwste lampen uit de collectie van Muuto. Wist je dat de lamp gemaakt is van bamboe en kunststof vezels? Het ruwe oppervlakte van de kap zorgt voor een subtiel spel van kleur en schaduw. De lamp is in hippe kleuren als rood en donkergroen te koop, maar ook in een naturel tint. Voor ieder wat wils!

grain-lamp-jens-fager-muuto
Foto via MisterDesign

Welke lamp is jullie favoriet?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

samenwerking bedrijven

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven