DIY pompoenen schilderen

//DIY pompoenen schilderen

DIY pompoenen schilderen

De winkels liggen weer vol met pompoenen. Ik vind het heerlijk om er mee te koken: een pompoensoepje, gevulde pompoen, pompoen uit de oven, noem maar op. Maar pompoenen zijn ook heel decoratief. Alleen die kleur, die vind ik persoonlijk dan weer wat minder. Ik besloot een aantal pompoenen te schilderen, zodat het perfect bij de inrichting staat.Pompoenen schilderen

Het schilderen van de pompoenen is niet moeilijk. Hou er alleen wel rekening mee dat pompoenen een natuurproduct zijn en dus niet oneindig lang houdbaar zijn. Ik had zelf de pompoenen die ik gekocht had namelijk al een tijdje in huis en kon ze direct weggooien. Natgeregende pompoenen van de markt in een plastic zak stoppen en dan bewaren op een zonnige kamer (ja, we hadden ook drie dagen Indian summer), dat gaat natuurlijk niet goed. Gelukkig zijn pompoenen volop verkrijgbaar en had ik zo weer nieuwe pompoenen in huis.

diy pompoenen

Pompoenen zijn er in allerlei maten en vormen te krijgen. Ik vond het zelf wel leuk om ze met steeltje te kopen. Deze zijn volop bij bloemisten en tuincentra te krijgen. Ik heb er wat kleinere, niet eetbare, pompoenen bijgehaald. Je kan dit ook afwisselen met bijvoorbeeld kalebassen.

pompoenen verven

Met het schilderen van de pompoenen kan je alle kanten op. Patronen, teksten, noem maar op. Ik besloot het simpel te houden. Voor dit klusje heb ik acrylverf van de action gebruikt. Twee pompoenen verfde ik zwart. Voor de derde pompoen mixte ik wat zwarte en witte verf voor een grijze look. Eén van de zwarte pompoenen kreeg nog witte stippen.

pompoenen verven

Als je goed kijkt zie je het oranje van de pompoen er nog heen. Dit heb ik bewust gedaan en vond ik wel grappig, om zo de pompoen toch nog een beetje zijn oorspronkelijke look te laten behouden. Je kan er natuurlijk ook voor meerdere lagen verf kiezen zodat je dit niet meer ziet.

Gaan jullie deze herfst nog iets leuks doen met pompoenen?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

 

BewarenBewaren

2017-10-24T15:51:25+00:0026-10-2017|2 Comments

About the Author:

2 Comments

  1. Carla 7 november 2017 at 09:35 - Reply

    Ik heb er ook eentje geverfd,heb schoolbordverf genomen,die had ik namelijk nog in huis 😉

    • Ilse van Elleswijk 7 november 2017 at 11:49 - Reply

      Schoolbordverf is ook hartstikke leuk! Kan je er ook nog eens met krijt(stift) iets leuks op tekenen 🙂

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: