Eames Lounge Chair – limited edition

Eames Lounge Chair – limited edition

Vitra Eames Lounge Chair

Afgelopen vrijdag was ik uitgenodigd in het Vitra Atelier in de Flinders winkel. Tijdens dit event wordt live een Eames Lounge Chair in elkaar gezet. Een uniek kijkje van dichtbij hoe de designklassieker van Vitra in elkaar zit. Ook jij kunt dit live meemaken. Vandaag (1 oktober) ben je nog tot 18.00 uur in de Flinders winkel welkom om dit te bekijken.

En kan je er nou niet bij zijn? Lees dan even verder want ik ga jullie meer vertellen over deze designklassieker en het bijzonder ontwerpersduo Charles & Ray Eames. Ook vertel ik je hoe jij een uniek en limited exemplaar van deze stoel kan bemachtigen!

Ilse in Eames Lounge Chair

Fotocredits: @Tanjavanhoogdalem

Ik vond het erg interessant om achtergrondinformatie over de Eames Lounge Chair te horen en te zien hoe deze stoel live in elkaar wordt gezet. De Eames Lounge Chair is één van de eerste designitems waar ik tijdens mijn interieuropleiding over leerde en is mij altijd blijven fascineren. Zelf heb ik er helaas geen plek (en geld :)) voor, maar op deze beauty raak ik nooit uitgekeken!

Charles & Ray Eames

tekst charles eames

Het echtpaar Eames is één van de bekendste ontwerpers ter wereld en zijn één van de grondleggers van modern design. De designklassieker Eames Lounge Chair is één van hun bekendste ontwerpen, maar ook met o.a. de Plastic Armchair, Hang It All kapstok, Wire Chairs en Eames Elephant hebben ze wereldwijde bekendheid vergaard. Naast meubelmakers hield dit ontwerpersduo zich ook bezig als filmmakers, fotografen en curatoren. Hun designmeubels worden in Europa uitgegeven door Vitra.

vitra bird

Meer klassiekers uit de collectie van Vitra

Eames Lounge Chair

eames lounge chair design

De Eames Lounge Chair is ontworpen in 1956. Na al die jaren is deze designklassieker nog steeds in vele huishoudens terug te vinden. Wel iets groter dan 60 jaar geleden. Omdat mensen sinds die tijd ongeveer 10 centimeter langer zijn geworden is de stoel hier op aangepast.

Uniek en limited Eames Lounge Chair

eames lounge chair

De Eames Lounge Chairs die dit weekend in de winkel van Flinders worden gemaakt zijn voorzien van een speciale plaquette. Op deze plaquette staat dat de stoel bij Flinders, the Netherlands is gemaakt. Hiervan worden er maar een aantal gemaakt. Het leuke is dat als jij tijdens dit event een Eames Lounge Chair koopt je hem helemaal naar eigen wens kan samenstellen. Kleur leer, soort hout, noem maar op! Dus wil jij zo’n unieke en limited Eames Lounge Chair bezitten? Probeer dan vandaag nog even snel naar de winkel te gaan of neem contact op met Flinders.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 Comments

  1. Sabine schreef:

    Ik zie mezelf later helemaal op deze stoel zitten… echt zo’n stoel die ik in de toekomst ooit wil hebben in een groot huis met veel ramen en dan dus deze stoel. Lekker een beetje naar buiten kijken. Jammer dat ik er niet bij kon zijn, volgende keer beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *