DIY: plantenhanger van leer

DIY: plantenhanger van leer

groen in huis

Het is weer tijd voor een nieuwe DIY. En ook deze keer is het weer een super simpele DIY. Een tijdje geleden liet ik jullie al zien dat ik een houten ladder voor in de woonkamer gekocht had. Ik verklapte toen al aan jullie dat ik een aantal leuke ideeën had om deze ladder te stylen. Eén van deze ideeën laat ik vandaag aan jullie zien. Ik heb namelijk een plantenhanger van leer gemaakt voor aan de houten ladder. Benieuwd hoe je deze maakt? Lees dan vooral verder.

leren plantenhangerDIY:

Benodigdheden:
 • Reepjes leer
 • Schaar of stanleymes met snijmat
 • Touw
 • Naald
 • Hamer en priem

plantenhanger van leer

Werkwijze:
 1. Bepaal in welke lengte je de reepjes leer wilt hebben en knip of snijdt (afhankelijk van de dikte van het leer) de reepjes op de gewenste lengte. Ik heb een lengte van 45 centimeter aangehouden. Voor 1 plantenhanger heb je 2 reepjes leer nodig.
 2. Maak met een hamer en priem gaatjes in het leer op de plek waar je het touw erdoor heen wilt halen. Ik heb aan beide zijden van het reepje leer 1 gaatje op ongeveer 1,5 centimeter van het uiteinde gemaakt.
 3. Knip het touw op de gewenste lengte. Doe dit voor 2 stukken touw. Ik koos ervoor om het touw extra lang af te knippen. Zo kan je later beslissen welke lengte de plantenhanger krijgt.
 4. Vouw het touw dubbel en knoop de touwen in het midden aan elkaar door er een lus (dubbele knoop van te maken). Met deze dubbele knoop kan je straks de plantenhanger ophangen.
 5. Haal met een naald het touw door de gaatjes die je in het leer hebt gemaakt. Ik heb het touw met de lus aan een deurklink gehangen tijdens deze stap. Zo kan je goed zien dat elke zijde dezelfde lengte krijgt.
 6. Knoop het touw vast aan het leer. Heb je nog heel veel touw over? Dan kan je ook, net zoals ik heb gedaan, het touw aan de lus vastknopen. Knip het resterende touw af.
 7. Nu is je plantenhanger af. Zet er een leuke plant in en hang het op een mooi plekje!

leren plantenhanger

diy plantenhanger

Laten jullie het mij weten als je ook deze plantenhanger van leer maakt?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *