Liefde voor HAY: wat zijn mijn 3 nieuwste favorieten? | InteriorTwin
Hay in huis - InteriorTwin

Liefde voor HAY: wat zijn mijn 3 nieuwste favorieten?

HAY staat al jaren hoog in mijn lijstje van favoriete merken. HAY is een Deens designlabel wat zich kenmerkt door Scandinavisch design gebaseerd op de jaren 50 en 60 uit de vorige eeuw. De strak vormgegeven meubels, een tikkeltje retro, veelal kleurrijk en bovenal betaalbaar.

Ik heb een liefde voor HAY. Benieuwd waar deze liefde mee begon? En wil je weten wat mijn 3 nieuwste favorieten zijn? Lees dan vooral verder.

Hoe mijn liefde voor HAY begon

Een jaar of 5 geleden hadden wij nog helemaal geen design in huis. Ons huis was een samenraapsel van studentenspullen en niet heel bijzonder om te zien. Het interieurvirus had mij al wel in zijn greep en ik had besloten dat het de hoogste tijd was om onze lompe salontafel te vervangen.

Ik ging op zoek naar iets nieuws en stuitte op een aantal prachtige HAY tafels. Uiteindelijk kozen we voor de HAY DLM bijzettafel. En sindsdien is deze niet meer weg te denken uit de woonkamer.

HAY DLM - InteriorTwin

Hiermee was mijn liefde voor HAY nog niet voorbij. Eén van de eerste meubelstukken die ik voor ons nieuwe huis bestelde waren twee HAY stoelen, de About A Chair AAC 22. Eén in het wit en één in het geel. En ook in accessoires had ik een liefde voor HAY ontdekt. Al snel breidde mijn verzameling zich uit met de Volet Hook in het zwart en de Hay Lupe square kandelaar.

HAY About a Chair - InteriorTwin
HAY About a Chair - InteriorTwin

Mijn drie nieuwste favorieten

Nu heb ik al een aardige verzameling HAY in huis, maar ik weet niet zeker of dat wel genoeg is. HAY blijft met nieuwe, verrassende meubelstukken komen en de collectie HAY design wordt steeds groter. Ik heb alweer een heleboel moois gezien en deel dan ook graag mijn 3 nieuwste favorieten met jullie.

Revolver Barkruk

Wat dacht je van de Revolver Barkruk? De barkruk heeft een minimalistisch, industrieel design en is oersterk. Door een bijzondere constructie is de barkruk 360 graden draaibaar, zonder dat je je voeten hoeft op te tillen. Het lijkt mij super gaaf om een paar van deze barkrukken in het grijs in de keuken te hebben. Geen gedoe meer als je je om wilt draaien, maar gewoon een fijne, mooi vormgegeven kruk die makkelijk draaibaar is.

Revolver sky grey high - HAY
Foto via MisterDesign
HAY J77 stoel

Ik heb echt een ding met stoelen. Eigenlijk heb ik er al meer dan genoeg in huis, maar ik blijf maar verliefd worden op nieuwe modellen. Dit gebeurde mij ook met de HAY J77 stoel. Juist het minimalistische en functionele design maakt dat ik fan ben van deze stoel. Een simpele stoel zonder poespas. In het wit zou deze prachtig staan bij de stoelen rondom de eettafel.

J77 white - Hay
Foto via MisterDesign
HAY Loop Stand Hall kapstok

Het allermooist vind ik toch wel de HAY Loop Stand Hall kapstok, deze is super strak vormgegeven en industrieel qua design. Dit is helemaal mijn stijl. Ik ben alleen bang dat als ik deze in de hal plaats hij zo vol komt te hangen met jassen dat je niks meer terug ziet van het mooie design. Maar in de slaapkamer staat hij natuurlijk net zo gaaf met een stoere jas of mooi designjurkje eraan. En daar komt hij wel helemaal tot zijn recht.

Loop Stand kapstok - HAY
Foto via MisterDesign

Hebben jullie nog een favoriet HAY product op jullie wishlist staan?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

*Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met MisterDesignBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

6 gedachten over “Liefde voor HAY: wat zijn mijn 3 nieuwste favorieten?”

  1. Jaaaa ik vind HAY ook echt prachtig. Kom ook graag in hun winkel in Amsterdam om weg te dromen bij alle mooie items. De kandelaar heb ik laatst met 50% korting daar kunnen bemachtigen dus dat was een mazzeltje. Op mijn lijstje staan (al jaren) de about a chair en het bijzettafeltje wat jij ook hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven