Een loungehoek in de tuin duur? Niet met deze handige tips
loungehoek in de tuin - InteriorTwin

Een loungehoek in de tuin duur? Niet met deze handige tips

In deze tijd van het jaar komen er steeds meer dagen aan dat we weer lekker buiten kunnen zitten. En hoe fijn is het om een loungehoek in de tuin te hebben waar je lekker een groot deel van de dag op kan zitten?

Gelukkig is er tegenwoordig ook meer aandacht voor de inrichting van de tuin en mag deze er ook mooi uitzien. Bijna elke woonwinkel heeft wel een mooie loungehoek in zijn assortiment. Maar de prijskaartjes van zo’n loungeset zijn helaas niet altijd even leuk. Gelukkig heb ik tips voor jullie hoe je met minder budget ook een mooie loungehoek kan creëren.

Misschien vind je dit ook wel leuk: maak zelf lounge matraskussens voor je palletbank

budget loungehoek - InteriorTwin

Pallets: (bijna) voor niks

Creëer een basis van pallets. Met een beetje geluk kan je gratis pallets scoren (tip: marktplaats). En lukt dat niet, dan zijn ze vaak voor een laag prijsje te krijgen. Ze zijn er in allerlei afmetingen, dus bedenk van te voren welke afmeting jouw loungehoek moet krijgen. Het is handig om een breedte van 80 cm aan te houden, omdat de meeste matrassen ook 80 cm breed zijn.

budget loungehoek - InteriorTwin

Zachte kussens om op neer te ploffen

Ik heb voor het zitgedeelte matrassen gebruikt. Matrassen zijn er in allerlei prijzen te krijgen. Kijk bijvoorbeeld bij de kringloopwinkel of IKEA. Dit is veel goedkoper dan de dure palletkussens uit de winkel en het zit ook nog eens heel lekker.

Hier op de foto koos ik voor een simpele oplossing door de stof eroverheen te leggen, maar later heb ik zelf hoezen voor de kussens gemaakt. Let er wel op dat je speciale stof voor buiten koopt die tegen de regen en zon bestand is. Zelf heb ik gemerkt dat zwarte stof, ook als deze geschikt is voor buiten, sneller slijt dus inmiddels heb ik voor een andere kleur gekozen.

budget loungehoek - InteriorTwin
budget loungehoek - InteriorTwin

Met de rugkussens had ik geluk, ik tikte namelijk ergens oude rugkussens op de kop waar ik alleen nog de stof overheen hoefde te bevestigen. Heb jij niet zoveel geluk? Als je via google zoekt op ‘matras doormidden snijden’ krijg je tips hoe je de juiste afmetingen voor de rugkussens kan maken. Lees deze van te voren goed door, niet alle type matrassen zijn hiervoor geschikt.

De finishing touch

De loungehoek heb ik nog aangevuld met verschillende accessoires van de Ikea, Karwei en Kwantum. Kussens, vloerkleed en tafeltjes erbij en er ontstaat meteen een leuk en gezellig hoekje.

Ideeën voor de finishing touch

  • Plantenstandaard van rotan
  • Zwartwit roze kussen
  • Grijs rond kussen
  • Vloerkleed wit/zwart
budget loungehoek - InteriorTwin

Zoals je ziet heb ik op deze manier een loungehoek gecreëerd met een klein budget. Klein budget, groots effect ; ) Dus laat die mooie zomeravonden maar komen, ik zie mijzelf hier al heel wat avonden zitten.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

een loungehoek in de tuin duur? niet met deze handige tips

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

6 gedachten over “Een loungehoek in de tuin duur? Niet met deze handige tips”

  1. Wat een leuk idee om een loungehoek van pallets te maken. Het ziet er erg mooi uit, dat zou zeker ook in onze tuin passen. Wat een slim idee om de breedte van de pallets aan te passen op matrassen, zo heb je een goede zitting. Gebruikte pallets kopen moet vast lukken hier in de regio, ik ga op zoek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven