Een loungehoek in de tuin duur? Niet met deze handige tips

Een loungehoek in de tuin duur? Niet met deze handige tips

In deze tijd van het jaar komen er steeds meer dagen aan dat we weer lekker buiten kunnen zitten. En hoe fijn is het om een loungehoek in de tuin te hebben waar je lekker een groot deel van de dag lekker kunt zitten?

Gelukkig is er tegenwoordig ook meer aandacht voor de inrichting van de tuin en mag deze er ook mooi uitzien. Bijna elke woonwinkel heeft wel een mooie loungehoek in zijn assortiment. Maar het prijskaartje van zo’n loungeset is helaas niet altijd even leuk.

Geen zorgen, ik heb tips voor jullie hoe je met een kleiner budget ook een mooie loungehoek kan creëren. Met deze tips bespaar je namelijk een heleboel geld!

Misschien vind je dit ook wel leuk: maak zelf lounge matraskussens voor je palletbank

budget loungehoek - InteriorTwin

Creëer een basis van pallets

Met een basis van pallets kan je voor (bijna) niks al een mooie zithoek in de tuin creëren en heel wat geld besparen.

Wij regelden 9 jaar geleden gratis pallets via een bouwplaats en deze gebruiken we nu nog steeds als basis van onze zithoek in de tuin. Met een beetje geluk kan jij ook gratis pallets scoren, bijvoorbeeld via Marktplaats of via een bouwbedrijf in de buurt. En lukt dat niet, dan zijn pallets vaak voor een laag prijsje te krijgen.

Pallets zijn er in allerlei afmetingen, dus bedenk van te voren welke afmeting jouw loungehoek moet krijgen. Het is handig om een breedte van 80 cm aan te houden, omdat de meeste matrassen ook 80 cm breed zijn.

Pallets kan je natuurlijk ook makkelijk op maat zagen, dit hebben wij ook zelf gedaan. Zo kan je de perfecte basis van jouw zithoek in de tuin creëren.

Budgetkussens voor in de zithoek

In een loungehoek in de tuin liggen meestal lekker dikke kussens om op te zitten. Deze matraskussens of palletkussens zijn in allerlei prijzen te krijgen. Vaak zit er ook nogal wat prijsverschil in, maar als je goed zoekt kan je mooie palletkussens voor een betaalbare prijs vinden. Dit palletkussen is bijvoorbeeld goed beoordeeld:

Ik heb zelf voor het zitgedeelte oude matraskussens gebruikt en opnieuw bekleed. In plaats van oude matraskussens kan je ook (kinder)matrassen hiervoor gebruiken. Kijk bijvoorbeeld bij de kringloopwinkel of IKEA. Dit is veel goedkoper dan de soms dure palletkussens uit de winkel en het zit ook nog eens heel lekker.

Let er wel op dat je deze matraskussens buiten in de regen kunt laten liggen. Onder een overkapping is dit bijvoorbeeld geen probleem. Anders moet de stof goed weersbestendig zijn. Een matraskussen weegt best wel wat en berg je niet makkelijk op. Is de zithoek niet overdekt? Dan kan je beter voor lichtgewicht palletkussens kiezen.

Als je zelf tuinkussens wilt bekleden dan is het belangrijk dat je hiervoor outdoorstof gebruikt. Deze is beter bestand tegen regen, vuil en zon en zal minder verkleuren. Al merk ik in de praktijk dat elke kleur outdoorstof toch vroeg of laat verkleurd.

Inmiddels hebben onze tuinkussens meerdere kleuren gehad en in dit artikel laat ik zien hoe je zelf tuinkussens kunt bekleden. Dit is namelijk een leuke budgettip wanneer je bent uitgekeken op je tuinkussens. In plaats van ze te vervangen kan je ze ook relatief makkelijk opnieuw bekleden.

De finishing touch

De loungehoek kan je nog aankleden met verschillende accessoires om het extra gezellig te maken. Ook dit hoeft niet duur te zijn. Winkels als Ikea, Karwei en Kwantum verkopen veel (tuin)accessoires voor een kleine prijs. En natuurlijk kan je ook op Marktplaats en in de kringloopwinkel kijken voor leuke accessoires.

Met de volgende betaalbare accessoires maak je het nog gezelliger in de tuin:

  • een buitenvloerkleed voor in de zithoek (Kwantum heeft voor een kleine prijs leuke buitenvloerkleden in het assortiment)
  • leuke lampions en verlichting staan altijd leuk in de zithoek (Xenos is hiervoor een aanrader en heeft een groot aanbod in goedkope tuinverlichting)
  • Zet een aantal plantenpotten in de zithoek in de tuin. Zoek naar plantenpotten in de kringloopwinkel of op Marktplaats of schaf er een aantal goedkoop aan via Kwantum.
  • Kies voor accessoires van rotan of bamboe. Deze kosten vaak niet veel geld, zijn duurzaam en kunnen een groot deel van het jaar buiten staan.
  • Wees creatief. Maak een bijzettafel van oude bierkratten, geef accessoires uit de kringloopwinkel een tweede leven met een laagje verf of maak zelf decoratie voor in de zithoek. Mogelijkheden genoeg om met een klein budget creatief aan de slag te gaan.

Zoals je ziet zijn er genoeg mogelijkheden om een loungehoek in de tuin in te richten met een kleiner budget. Laat de zomer maar komen, want het is heerlijk zitten op deze plek.

Heb jij nog een leuke budgettip voor het inrichten van de zithoek in de tuin? Laat het mij dan vooral weten.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

6 gedachten over “Een loungehoek in de tuin duur? Niet met deze handige tips”

  1. Wat een leuk idee om een loungehoek van pallets te maken. Het ziet er erg mooi uit, dat zou zeker ook in onze tuin passen. Wat een slim idee om de breedte van de pallets aan te passen op matrassen, zo heb je een goede zitting. Gebruikte pallets kopen moet vast lukken hier in de regio, ik ga op zoek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven