Tips tegen verhuisstress

//Tips tegen verhuisstress

Tips tegen verhuisstress

Uit diverse onderzoeken blijkt dat verhuizen één van de meest stressvolle gebeurtenissen in je leven is. Maar eigenlijk heb ik geen onderzoek nodig om te weten dat verhuizen super stressvol is, ik herinner mij dit nog goed. Voor ons was deze periode namelijk extra stressvol. Benieuwd waarom ik zoveel stress had? Lees dan vooral even door tot het einde. Maar wat kun je nou doen om de verhuisstress te verminderen? Ik heb een aantal tips voor jullie.

Plannen, plannen, plannen: een verhuischecklist

Het allerbelangrijkste is een goede planning. Want je wil er toch niet op de dag zelf achter komen dat je nog een heleboel moet regelen? Heel veel dingen zijn van te voren goed te plannen. Zo kun je al een hele tijd van tevoren begin met het inpakken van spullen. Ook het doorgeven van adreswijzigingen bij je internetprovider, werkgever, maar ook bijvoorbeeld je sportschool en de gemeente kan al op het moment dat je je nieuwe adres en verhuisdatum weet. Weet je niet waar je allemaal aan moet denken bij een verhuizing? Gelukkig zijn er handige lijstjes voor te vinden op internet, bijvoorbeeld deze handige verhuischecklist.

Hulp

Nu kun je nog zoveel voorbereiden, als je op de dag zelf niet genoeg hulp hebt dan wordt het nog chaos en stress. Heb jij handige familie en vrienden die je kunnen helpen? Zorg dan dat ze op tijd op de hoogte zijn van de verhuisdatum. En natuurlijk help jij ook je familielid of vriendin als zij gaan verhuizen. Anders heb je kans dat ze jou een volgende keer niet willen helpen.

Wil je liever het werk door een verhuizer laten doen, dat kan natuurlijk ook. Zij zijn een stuk sneller en handiger met verhuizen dan je familie en vrienden. Zeker als je op een bovenwoning zonder lift woont zou ik dit je familie en vrienden niet aandoen en lekker een professional inhuren. Dat hoeft tegenwoordig helemaal niet duur te zijn. Mijn man kan namelijk nog wel een verhaal vertellen over een wasmachine die van 3 hoog bij een oud herenhuis met smalle trap naar beneden moest, geen aanrader om zelf te doen!

Met deze twee tips zou je geen verhuisstress meer hoeven hebben. Oké, een stukje minder stress dan… want als je net zo’n stresskip bent als ik dan kom je de dag vast niet door zonder stress : )

Ons verhuisverhaal

Ik heb jullie nog beloofd ons verhuisverhaal te delen. Ruim 2 jaar geleden kwam mijn appartement in de verkoop, in afwachting van ons nieuwbouwhuis. We hadden geluk en verkochten het appartement heel snel. De nieuwe eigenaar wilde er al wel redelijk snel in, maar we hadden afgesproken dat de sleuteloverdracht drie weken na de oplevering van ons nieuwe huis zou zijn. Het zou wel krap zijn, maar we hadden dan net genoeg tijd om te kunnen verhuizen naar de nieuwe woning.

verhuisstress - interiortwin

Foto uit ons tijdelijke vakantiehuisje

Een paar dagen nadat de deal gesloten was kregen we het nieuws dat de oplevering van onze nieuwbouwwoning met een paar maanden vertraagd was. O no! Dus tussen het inpakken van de dozen door en het nemen van beslissingen voor de nieuwbouwwoning moesten we ook nog op zoek naar een tijdelijke woning. In korte tijd twee keer verhuizen is geen aanrader, maar soms ontkom je er niet aan. Voor mij was een handige checklist onmisbaar in deze periode.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

*Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met verhuisbedrijf Utrecht.

2018-08-02T08:19:52+00:0004-05-2017|2 Comments

About the Author:

2 Comments

  1. Isolatieadvies 9 mei 2017 at 12:11 - Reply

    Handige tips Ilse! Al denk ik dat het vrijwel onmogelijk is om zonder stress te verhuizen, maar je kan er uiteraard alles aan doen om dit zo laag mogelijk te houden.. John

    • Ilse van Elleswijk 9 mei 2017 at 16:53 - Reply

      Dankjewel John! Stress helemaal voorkomen is inderdaad lastig, maar deze tips helpen in ieder geval in een goede voorbereiding 🙂

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: