6 budgettips met Ikea voor studeer- en badkamer

6 budgettips met Ikea voor studeer- en badkamer

ikea interiortwin budget

Een leuk interieur hoeft helemaal niet duur te zijn. Ik vind het een uitdaging om naar goedkope oplossingen op zoek te gaan en hier een originele twist aan te geven. En heb je dan wel een keer wat budget over, dan is het extra gaaf budget met design te mixen. Juist zo krijg je een spannend en origineel interieur!

Ikea is één van mijn favoriete winkels om met minder budget te shoppen en een originele draai aan je inrichting te geven. Al eerder deelde ik met jullie mijn tips hoe je met Ikea een originele slaapkamer maakt. Nu is het tijd om te laten zien hoe je items van Ikea toepast in de studeerkamer en badkamer.

Ik heb 6 tips die ik graag met jullie wil delen:

  1. Een groot bureau hoeft niet duur te zijn

Als je net als mij aan huis werkt en ook nog eens veel creatief bezig bent, dan is een groot bureau wel zo handig. En het leuke is, met wat items van Ikea hoeft dit helemaal niet duur te zijn. Je kan hem op de door jou gewenste maat (laten) maken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een aantal poten, schragen of ladeblokken van Ikea. Er is zoveel keuze, er is altijd wel iets naar wens. Bij de bouwmarkt kan je plaatmateriaal naar keuze op maat laten zagen en klaar is je bureau. Of kies zoals ik heb gedaan voor 2 platen op elkaar voor wat extra opbergruimte, wel zo handig! Pas daarbij wel op dat het bureau niet te hoog wordt, achteraf had ik mijn bureau liever een aantal centimeter lager gehad.

ikea interiortwin budget

2. DIY: Opbergruimte naar eigen wens

De keuze bij Ikea aan opbergbakken is reuze. Op mijn bureaus staan een aantal vakkenkastjes van Ikea. Ik vind ze ideaal om kleine spullen in op te bergen. En het leuke is dat je heel makkelijk je eigen draai aan deze bakken kan geven. Je hebt alleen een beetje verf nodig en je kan ze helemaal stylen naar je eigen smaak. Zelfs met wat papier en lijm kan je je je eigen draai eraan geven!

ikea interiortwin budget

3. Budgettip: vloerkleden

Om de studeerkamer wat gezelliger eruit te laten zien heb ik een vloerkleed van Ikea neergelegd. De collectie vloerkleden bij Ikea wordt steeds groter en het leuke is dat deze vloerkleden, in vergelijking tot andere winkels, helemaal niet duur zijn!

ikea interiortwin budget

4. Extra opbergruimte in de badkamer

In de badkamer hebben wij niet zoveel opbergruimte. Hier hebben wij bewust voor gekozen, omdat wij de ruimte graag open en ruimtelijk wilden houden. Maar wat opbergruimte is wel zo handig! Hier bieden de trolley’s van Ikea uitkomst. Het staat stylish verantwoord, maar is nog eens praktisch ook!

ikea interiortwin budget

5. Manden als opberger

Zo’n trolley is handig, maar je wilt niet dat alles in het zicht ligt. De manden van Ikea bieden uitkomst om je dagelijkse toiletaccessoires in op te bergen. Uit het zicht, maar wel makkelijk om er bij te pakken in de ochtend!

6. Budgettip: werkbladen in de badkamer

Wij wilden heel graag een plank met daarboven wasbakken in onze badkamer. Wij schrokken alleen heel erg van de prijs, voor zo’n plank vraagt een gemiddelde badkamerzaak al snel € 3000! Dat was ‘iets’ boven ons budget. Nu wist ik dat bij Ikea voor veel minder geld ook werkbladen voor in de keuken worden verkocht. Gelukkig hadden wij een flexibele badkamerzaak en wilden ze het werkblad van Ikea in onze badkamer installeren. Even goed aflakken tegen het vocht en je hebt heel makkelijk een heleboel geld bespaard!

ikea interiortwin budget

Wat is jullie favoriete tip? En hebben jullie zelf ook al een aantal van deze tips toegepast in huis?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

3 Comments

  1. Lianne schreef:

    Beste tip is voor de badkamer. Wat een goed idee, ga dit gelijk even vertellen aan mijn vriend. Bedankt, groetjes Lianne

  2. ilse_vdvxx schreef:

    Erg leuke tips. Ik ga denk ik voor de schragen of een andere mooie poot van Ikea.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *