7 tips hoe je met IKEA een originele slaapkamer maakt - InteriorTwin
ikea klamboe

7 tips hoe je met IKEA een originele slaapkamer maakt

Een tijdje geleden stond ik in de Gelderlander met een artikel ‘van bescheiden IKEA-shopper tot internethit’. De titel van dit artikel zette mij aan het denken. In mijn studententijd en de jaren erna kocht ik bijna alles bij IKEA, maar dit doe ik allang niet meer. Mijn huis voelt echt niet meer als een ‘IKEA-huis’ en toch heb ik nog steeds veel producten van IKEA in huis.

Ik vind IKEA een hele fijne winkel en je kan er vooral leuk budgetproof shoppen, maar een ‘IKEA-huis’ vind ik weinig origineel en eigenlijk zelfs een beetje saai (sorry voor iedereen die ik nu beledig!).

Maar hoe zorg je er nu voor dat je wel leuk bij IKEA kan shoppen en geen standaard IKEA-huis krijgt? In de slaapkamer is zeker de helft van de producten van IKEA. Maar toch heb ik geen IKEA gevoel in de slaapkamer. Ik deel graag met jullie hoe ik dit voor elkaar heb gekregen.

zelf kledingkast maken ikea

Tip 1: een IKEA laminaatvloer gecombineerd met vloerkleden

Op de slaapkamer (en zelfs op de gehele 1e en 2e verdieping) hebben wij de PRARIE laminaatvloer gelegd. Deze vloer zorgt voor een mooie basis in huis, maar hoe maak je het nu wat spannender en sfeervoller?

Heel simpel, met vloerkleden. Vloerkleden zorgen voor warmte in huis en zijn in allerlei afmetingen en kleuren te verkrijgen. Het fijne aan vloerkleden is dat deze makkelijk te vervangen zijn. Ik wissel dan ook zo nu en dan van vloerkleed.

Tip 2: een budget inloopkast met een DIY-twist

In de inloopkast bestaat de basis uit KALLAX kasten met opbergmanden en de MULIG kledingroede. De inloopkast is bijna 4 meter breed en wij wilden graag een mooie stevige plank boven de kledingroedes.

Deze hebben we op maat laten maken door een timmerman, maar hier was ook voldoende budget voor aangezien de rest van de kast bijna niks kostte!

De opbergbakken heb ik een luxere uitstraling gegeven door er leren greepjes op te zetten. Dit idee heb ik ooit gezien bij Minke van Minkesthuis en ik was meteen fan!

ikea kallax met greepjes
ikea inloop kledingkast

Tip 3: gebruik kleur in je slaapkamer

Ik ben gek op kleur in huis. Een muurtje is zo geverfd en het geeft een grootst effect.

In de slaapkamer heb ik een muur in een blauwtint geverfd. De spullen die ervoor staan springen veel meer in het oog dan dat ze voor een witte muur gedaan zouden hebben.

Tip 4: combineer IKEA met een kringloopvondst of erfstuk

Voor de wand van de inloopkast staan een aantal verschillende kasten, o.a. de FABRIKOR van IKEA.

Deze kast stond al jaren op ons verlanglijstje en moest er in het nieuwe huis zeker komen. In deze kast bewaren we dierbare herinneringen, zoals van onze trouwdag.

Door naast deze kast een gepimpte kringloopkast te zetten krijgt het geheel meer charme dan als je alleen maar nieuwe spullen naast elkaar gezet zou hebben.

ikea vitrinekast
ikea vitrinekast detail

Tip 5: een DIY hoofdbord

Ons bed is een van de voordeligste bedden van IKEA, de BRIMNES. We zijn nog aan het sparen voor een boxspring, maar tot die tijd voldoet dit bed prima!

Het DIY hoofdbord achter het bed is zelfgemaakt. Door de zwarte kleur trekt het de aandacht van het bed weg, maar doordat het van stof is heeft het toch een zachte uitstraling.

Ook een hoofdbord maken? Google op DIY headboard en je krijgt een heleboel inspiratie!

ikea bed

Tip 6: Gebruik veel zachte materialen, zoals kussen en plaids

Op het bed ligt naast het standaard beddengoed diverse plaids en kussen. Ook de stoel naast het bed heeft een zachte uitstraling en dit wordt weer versterkt door kussens en een plaid.

De klamboe geeft ook een warme uitstraling. Door veel gebruik te maken van de zachte materialen heb je een budgetvriendelijke oplossing om meer sfeer aan je slaapkamer te geven.

Het beddengoed, de  zwarte sprei en de klamboe zijn van IKEA.

Tip 7: Gebruik opvallende accessoires

In de slaapkamer heb ik een aantal opvallende accessoires geplaatst. Bijvoorbeeld de pluchen dierenkoppen, de grote gele vaas met berenklauw, een stoer nachtkastje en een loungestoel.

Hierdoor wordt de aandacht getrokken naar de accessoires en niet naar de IKEA spullen. Je creeert hierdoor heel makkelijk een andere sfeer in de slaapkamer.

Over een paar maanden hopen we voldoende gespaard te hebben voor een boxspring. Het IKEA bed wordt dan verplaatst naar de logeerkamer zodat gasten niet meer op een luchtbed hoeven te slapen haha.

Ook het DIY hoofdbord verplaatst mee, want ik wil heel graag een steigerhouten lambrisering gaan maken!

Hebben jullie ook zoveel IKEA spullen in huis? Wat is jullie favoriet?

Liefs, Ilse

Meer blogs over IKEA lezen?

– 6 budgettips met IKEA voor de studeer- en badkamer;

– Nieuws van IKEA: de collectie van 2018;

– IKEA & HAY = YPPERLIG;

– Budgettip: IKEA Besta kast als tvmeubel.

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

4 gedachten over “7 tips hoe je met IKEA een originele slaapkamer maakt”

  1. Wat heb je een gave slaapkamer en dan je inloopkast ?. Wij krijgen in ons nieuwbouw huis ook ruimte voor een inloopkast, zou je mij kunnen zeggen hoe jullie kast is ingedeeld en hoe je bijvoorbeeld die rekken heb geplaatst?

    Mijn dank is groot!

    1. Hoi Petra,
      Dankjewel voor het compliment! Er staan 4 Kallaxkasten naast elkaar en over de hele breedte hangen kledingroedes. Aan de linkerkant staat geen kast onder de kledingroedes, daar kunnen jurken ed hangen. Aan de achterkant van de wand zijn planken voor schoenen ed en een spiegel. Succes met de plannen voor de nieuwbouwwoning! Mocht je er niet uit komen, ik werk als interieuradviseur en help je graag. Stuur dan een mailtje naar ielleswijk@hotmail.com met je vraag, dan kan ik je informeren over mijn tarieven.
      Groetjes,
      Ilse

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven